Pornhub pravidelne prichádza s rôznymi zaujímavosťami, ako bol napríklad náramok Wankband. Teraz však prichádza s optimalizáciou svojej stránky pre zrakovo postihnutých.

Vďaka iniciatíve spoločnosti Pornhub Cares spúšťa známy porno portál verziu svojej stránky so špeciálnym prispôsobením pre ľudí so zrakovým postihnutím. Používatelia s týmto hendikepom tak nemusia pri návšteve portálu už viac hľadať okuliare.

Súčasťou novej optimalizácie portálu je väčší text, lepšie farebné kontrasty a klávesové skratky pre uľahčenie navigácie na stránke. Spoločnosť však okrem týchto vizuálnych zmien integrovala aj rôzne filtre, rozšírenia a prispôsobila stránku čítačkám. Všetko bolo tak upravené a integrované v súlade s pravidlami konzorcia W3C a rôznymi smernicami v oblasti dostupnosti webových stránok.

Keď sa prepnete do verzie stránky pre zrakovo postihnutých, ocitnete sa tak na stránke, ktorá náramne pripomína mobilnú verziu webu, ale na počítači. Prepnutie do tejto verzie je možne v pravej časti päty stránky, kliknutím na odkaz „Visually Impaired“.

Zdroj: The Next Web

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/wankband-je-prvy-uzitocny-naramok-nabije-vam-techniku-18/1657

Značky: