Novinka bude predstavená 14. októbra.

OnePlus už skôr potvrdilo, že zariadenie dostane do výbavy rovný 6,55-palcový displej so 120Hz obnovovacou frekvenciou  a rozlíšením FullHD+. Čínsky výrobca tiež vyzdvihol 65W rýchle nabíjanie, čo najnovšie potvrdil aj príspevok na fóre OnePlus. Označenie nabíjania je Warp Charge 65, pričom OnePlus tvrdí, že model 8T už za 15 minút nabíjania poskytne výkon na celý deň. Presnejšie povedané, batéria 8T s kapacitou 4 500 mAh sa na takmer 58% nabije za 15 minút a na 100% za 39 minút. 

OnePlus warp charge 65W

Zdroj: GSMArena

Na dosiahnutie týchto rýchlostí OnePlus 8T pritom nepoužíva jednu 4 500 mAh batériu. Zariadenie je vybavené dvoma článkami s kapacitou 2 250 mAh. Toto riešenie už využívajú aj niektorí ďalší výrobcovia.

Na rozdiel od starších adaptérov OnePlus, ktoré boli vybavené portom USB-A, bude nový adaptér Warp Charge 65 pre 8T vybavený portom USB-C. Bude podporovať až 45 W nabíjanie cez USB PD, čo znamená, že tento adaptér môžete použiť na nabíjanie kompatibilných notebookov a iných zariadení. Je tiež spätne kompatibilný, takže ho môžete použiť aj na nabíjanie starších smartfónov OnePlus.

oneplus 8 pro

OnePlus 8 Pro, Zdroj: OnePlus

Pre bezpečnosť a ochranu pridal OnePlus šifrovací čip do adaptéra a kábla a 12 teplotných senzorov v 8T pre inteligentné a efektívne nabíjanie. Spoločnosť navyše pridala do systému OnePlus 8T nový systém rozptylu tepla, ktorý zabraňuje prehriatiu pri nabíjaní.

Na úkor novej technológie musela ustúpiť cievka bezdrôtového nabíjania, pretože jej implementácia by pridala na hrúbke telefónu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Outdoor od hlavy po päty: Ako sa správne obliecť do prírody? (1. časť)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.