Operátor rozposlal používateľom služby informačný email.

4G Internet 1.0 ponúka 100 GB predplatených dát v 4G sieti operátora SWAN, resp. 4ka. Služba stojí 5 EUR mesačne a pokiaľ sa často pohybujete v miestach pokrytia, ide o výborný pomer cena/výkon. Služba je na trhu od minulého roka.

SWAN dnes rozposlal používateľom služby email, v ktorom informuje, aby si zmenili prístupový APN bod z „internet“ na „internet2„. Dôvodom definuje nasledovne: „Dovolujeme si Vas informovat, ze v ramci nasho neustaleho zlepsovania datovej sluzby 4G INTERNET v1.0 sme pristupili k zmene pristupoveho bodu (APN). Pre lepsie vyuzivanie sluby 4G INTERNET v1.0 odporucame si pristupovy bod (APN) prednastavit, inak moze dojst k zhorsenej kvalite poskytovanej sluzby az k jej uplnemu znefunkcneniu.

Nameraná prenosová rýchlosť počas testovania služby

Nameraná prenosová rýchlosť počas testovania služby

Operátora sme kontaktovali s otázkou, čo presne znamená zlepšovanie dátovej služby a ako sa prejaví. Resp., či došlo k zmene z hľadiska prípadného obmedzovania rýchlostí pri používaní určitého typu služieb. SWAN totiž od spustenia služby limituje prenosy dát v P2P sieťach rýchlosťou 1Mbit/s a video služby, ako je YouTube, sú spomalené na 2Mbit/s. Niežeby to negatívne ovplyvňovalo používateľský zážitok, tieto rýchlosti sú viac ako postačujúce.

Odpoveď je všeobecná: „Vzhľadom na technické zmeny vykonane v rámci aktualizácie dátových produktov sme pristúpili k zmene názvu APN z internet na internet2 pre produkt 4G Internet v1.0. Zákazníci sú v súčasnosti informovaní o potrebe vykonať túto zmenu. Odporúčame zákazníkom realizovať zmenu čo najskôr, nakoľko pri využívaní pôvodného názvu APN by mohlo dochádzať k výpadkom služby.

Zmenu APN bodu môžete vykonať v nastaveniach vášho mobilného zariadenia, resp. USB modemu.

swan_apn_zmena

Prečítajte si aj: (výhody služby stále pretrvávajú, nedostatkov je dnes o niečo menej ako pred rokom, pretože pokrytie je o poznanie lepšie)

Test touchIT: Aký je 4G internet od SWANu? (Doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit