Kvôli chýbajúcemu symbolu odtlačku prstov sa nevedia prihlásiť do aplikácie.

Správcovia hesiel by mali byť v dnešnej dobe povinnou výbavou každého zariadenia so systémom Android. Nie každý si totiž pamätá všetky heslá, ktoré slúžia na prístup do aplikácií, ktoré denne používame. Pokým existujú riešenie tretích strán, tak svojho vlastného správcu hesiel má aj Samsung. Ide o aplikáciu Samsung Pass, do ktorej sa používateľ prihlasuje pomocou odtlačku prsta. 

Aj napriek tomu, že stále existuje veľa ľudí, ktorí Pass používajú ako správcu hesiel na svojich smartfónoch Galaxy, tak sa zdá, že problém so zmiznutím symbolu odtlačku prsta nie je príliš rozšírený. Portál AndroidPolice informuje, že problém spočíva v čiernej obrazovke, ktorá sa zobrazí po otvorení aplikácie, na ktorej by sa mal byť za bežných podmienok zobraziť symbol odtlačku prstov.

Galaxy Z Fold5Zdroj: Touchit.sk
Galaxy Z Fold5

Nakoľko Samsung Pass vyžaduje, aby používatelia chránili svoje konto biometrickými údajmi, tak nie je možné toto zabezpečenie obísť zadaním hesla alebo PIN kódu. Táto chyba zamrzí ešte viac v momente, keď si uvedomíte, že aktuálne nemáte možnosť sa dostať ku svojim citlivým dátam, ktoré máte uložené v tejto aplikácii. Niekedy sa dokonca na obrazovke zobrazí text Naskenujte odtlačok prsta na overenie identity“, ale bez možnosti na jeho zadanie.

Niektorí používatelia uviedli, že vzniknutý problém sa im podarilo vyriešiť obyčajným reštartovaním svojho zariadenia, avšak sú aj takí, ktorým tento krok, vrátane alternatívnych operácií, vo vyriešení ich problému vôbec nepomohol. Existuje aj niekoľko teórií o tom, že aj tento problém môže súvisieť s nedávnymi výpadkami služieb spoločnosti Meta (Facebook, Messenger) a niektorých služieb spoločnosti Google.

Zdôrazňujeme, že problém nie je plošný, čiže sa s ním pravdepodobne vôbec nestretnete. Ak by sa však objavil aj u vás, tak jeho oprava nebude trvať dlho. Samsung sa k tejto konkrétnej chybe zatiaľ nevyjadril.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.