Ešte sme sa nestihli ani poriadne obzrieť po nových fotomobiloch a DxOMark opäť hlási nové prvenstvo.

Predstavovanie nových smartfónov na začiatku tohto roka bolo skutočne dynamické. Už v januári sa predstavili nové modely zo série Galaxy S24. Len o pár týždňov neskôr však v rámci kongresu Mobile World Congress v Barcelone prišlo na predstavenie vlajkových lodí dvoch veľkých značiek, teda Xiaomi a HONOR. A zatiaľ čo Xiaomi predstavilo sériu Xiaomi 14 v zložení dvoch smartfónov, HONOR sa pochválil úspechom v podobe HONOR Magic6 Pro.

Tento model stihol obdržať jedno ocenenie za druhým, najmä teda v rámci platformy DxOMark. V tejto platforme najskôr zahviezdil v kategórii displeja, batérie a selfie fotoaparátu, no slušne na tom vyšiel aj výsledok v kategórii audio, kde si model vyslúžil zdieľanú druhú priečku. Teraz ale tento model prešiel testom fotoaparátu, kde sa dostáva na pomyselný trón.

HONOR Magic6 Pro je najlepším fotomobilom podľa DxOMark

Len pred pár dňami sme vás informovali o tom, že prvá priečka rebríčka fotomobilov podľa DxOMark je zdieľaná. Rovnaký výsledok ako získal model Huawei Mate 60 Pro+ totiž obdržal aj OPPO Find X7 Ultra, pričom oba modely majú aktuálne 157 bodov. Toto číslo je však už prekonané, čo určite nebolo jednoduché. Telefónom s najlepším fotoaparátom podľa DxOMark je totiž po novom práve HONOR Magic6 Pro s výsledkom 158 bodov.

Zdroj: Touchit.sk
HONOR Magic6 Pro v krásnej zelenej farbe

Tento výsledok nebude také jednoduché prekonať, nakoľko model značky HONOR zahviezdil vo viacerých oblastiach. DxOMark ocenilo kvalitu všetkých snímok vytvorených najmä v interiéri a model je podľa nich ideálny aj na vytváranie portrétových snímok. Pochvalu si vyslúžil aj zoom telefónu či video vytvárané v exteriéri pri vyššom osvetlení. Menšie problémy má však model pri vytváraní videa pri slabšom osvetlení a automatickom zaostrovaní.

Prvenstvo modelu HONOR Magic6 Pro teda z tohto zariadenia robí telefón, ktorý je ideálny vo všetkých smeroch, teda podľa rebríčku DxOMark. Je však nutné podotknúť, že do testu sa pripravuje ešte viacero skvelých smartfónov, ktoré by ešte mohli zamiešať kartami. Medzi ne je možné zarátať aj najväčšieho potenciálneho rivala, model Xiaomi 14 Ultra. Ako si teda ďalšie vlajkové lode poradia v tomto rebríčku zistíme pravdepodobne v najbližších týždňoch.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.