Coolpad prichádza na Slovensko s dvojicou smartfónov – Porto a Modena.

Značka Coolpad ohlásila vstup na náš trh pred týždňom. Teraz predstavuje dvojicu modelov, ktoré sa budú na Slovensku predávať už od septembra. Ich cena sa bude pohybovať v rozmedzí od 150 do 200 EUR. Oba smartfóny budú dostupné exkluzívne u operátora O2 a v sieti predajní NAY Elektrodom.

Smartfón Coolpad Porto so 4,7-palcovým qHD IPS displejom má hrúbku na okrajoch len 4,8 mm, pričom jeho najhrubšia časť meria iba 7,9 mm. Chváli sa zaoblenou, ergonomickou zadnou časťou a extrémne ľahkými materiálmi, vďaka ktorým sa celková hmotnosť vyšplhala na 119 gramov. Zadný kryt modelu Porto je vyrobený zo semienok kešu orieškov, vďaka čomu je na dotyk príjemný a jemný.

Porto_Allview

Telefón má štvorjadrový procesor QS 410 s taktom 1,2 GHz, 1 GB operačnej pamäte a 8 GB úložisko. Operačný systém je Android 5.1. Vo výbave nechýba dvojica fotoaparátov (predný 5 Mpix, zadný 8 Mpix), pričom predný fotoaparát umožňuje nasať viac svetla vďaka f/2.2 BSI snímaču a má 28 mm širokouhlý objektív. Samozrejmosťou je podpora LTE sietí, do telefónu ide Micro SIM karta. Užitočnou vlastnosťou je zabudovanie infraportu. Batéria ma kapacitu 1800 mAh.

Coolpad Modena má veľmi podobnú výbavu, avšak väčší displej – 5,5-palcový qHD IPS displej s rozlíšením 960×540. Procesor je QS 410 s taktom 1,2 GHz. Telefón má 1 GB operačnej pamäte a 8 GB úložisko. Operačný systém je Android 5.1. Smartfón takisto podporuje LTE siete, obsahuje dva sloty pre SIM karty. Fotoaparáty majú rozlíšenie 8MP (zadný) a 2MP (predný), pričom batéria má kapacitu 2500 mAh. Infraport v tomto prípade chýba.

Modena_allview

Oba modely, Porto aj Modena, podporujú ovládanie smart gestami. Vďaka tomu môžete napríklad spúšťať obľúbené aplikácie z pohotovostného režimu. Stačí napísať napríklad „E“ a otvorí sa internetový prehliadač alebo „M“ a otvorí sa hudobný prehrávač. Taktiež môžete svoj smartfón prebudiť kedykoľvek jednoduchým dvojitým poklepaním po displeji.

Coolpad Porto v čiernom prevedení

Coolpad Porto v čiernom prevedení

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit