Predstavené by mali byť až tri nové iPhony.

V posledných mesiacoch sa objavilo množstvo špekulácií o nových iPhonov, ktoré Apple predstaví v septembri tohto roka. Špekulovalo sa o vzhľade, výbave, názvoch ale aj cenách. Teraz však unikli z prostredia dodávateľov v Číne detailnejšie informácie o pravdepodobných rozmeroch a vzhľade trojice nových iPhonov.

Jeden zo smartfónov by sa mal pravdepodobne nazývať iPhone Xs, keďže rozmery displeja sú identické s iPhonom X a kryt zo súčasného iPhonu X naň dokonale pasuje. Jedinou zmenou by tak mal byť novší a rýchlejší procesor Apple A12.

Dlho sa však hovorí aj o väčšom súrodencovi, ktorý by mohol teoreticky niesť označenie iPhone Xs Plus. Ten by mal ponúknuť 6,5 alebo 6,4-palcový OLED displej. Rozmery by mali byť veľmi podobné s iPhonom 8 Plus, ktorý má len 5,5-palcový displej. iPhone Xs aj Xs Plus by mali svojim používateľom ponúknuť dvojicu fotoaparátov na zadnej strane.

Tretím zariadením by mohol byť iPhone 9, ktorý pravdepodobne preberie čiastočne vzhľad iPhonu X. Najvýraznejším rozdielom medzi týmito zariadeniami by mali byť využitie 6,1-palcového LCD displeja, namiesto drahšieho OLEDu. Neponúkne tiež dvojicu fotoaparátov vzadu, ale len jeden, ktorý je väčší, než ten v iPhone 7.

Cena iPhonu Xs by sa mala pohybovať pri konfigurácii s najnižšou pamäťou medzi 800 až 900 dolármi, zatiaľ čo väčší súrodenec by sa mohol zmestiť s cenou tiež do 1000 dolárov. iPhone 9 by mal byť cenovo dostupnejší a jeho cena by mala začínať v rozmedzí 600 až 700 dolárov.

Zdroj: CultOfMac

Prečítajte si aj:

iPhone SE 2 zrejme nakoniec nepríde. Apple s ním údajne už nepočíta

Značky: