Microsoft oznámil oficiálny dátum dlho očakávanej novej verzie kancelárskeho balíka Microsoft Office 2016. Stane sa tak 22. septembra a podnikoví zákazníci Office s dlhodobou zmluvou (volume licensing agreements) si budú môcť nový softvér stiahnuť 1. októbra. 

Vynovená verzia Office obsahuje množstvo nových funkcií vrátame možnosti spoločnej tvorby dokumentu viacerými používateľmi naraz, synchronizácie dokumentov na OneDrive a pod. Okrem ohlásenia dátumu uvoľnenia Office Microsoft spomenul aj viacero nových funkcií a možností pre IT administrátorov. Zákazníci, ktorí majú zakúpený program Office 365 ProPlus pre podniky dostanú tzv. “Current Branch” – dôležitý update a bezpečnostné záplaty 22. septembra.

Microsoft uvádza aj nový predplatiteľský program nazývaný “Current Branch for Business”, ktorý obsahuje tri kumulatívne updaty za rok a mesačné bezpečnostné záplaty.

Microsoft tiež vyvíja nové funkcie pre Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook a Translator určené špeciálne pre nový tablet Apple iPad Pro s novým operačným systémom iOS 9 a tiež pre hodinky Apple Watch. V prípade tabletu má ísť hlavne o podporu nového pera Apple Pencil.
Zdroj: TechCrunch

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.