Je to aj znak toho, že predstavenie série Galaxy S23 sa nezadržateľne blíži.

Pred pár dňami sme informovali, že spoločnosť Samsung už 1. februára o 19:00 predstaví pokračovanie vlajkovej série Galaxy S, ktorá bude obsahovať modely Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra. Okrem toho sa môžeme tešiť aj na celkom nové čipové sady, ktoré budú exkluzívne dostupné práve pre telefóny kórejského výrobcu.

Leaker Ice Universe zverejnil informáciu o promo videách, ktoré sa na web dostali vďaka čínskej divízii spoločnosti Samsung. Videoupútavky sa nesú v rovnakom duchu ako klasická pozvánka k februárovému predstaveniu, čiže sa v nich objavujú tri objektívy telefónov Galaxy S23.

Každý výrobca sa snaží upútať hlavnou črtou svojho produktu. Samsung aj pri sérii Galaxy S23 všetku pozornosť upriamuje na fotoaparáty, pri ktorých údajne povieme “wooow”. Tento efekt by mal byť dosiahnutý práve rozlíšením hlavného fotoaparátu, ktoré bude skutočne vysoké. To však znamená, že táto upútavka sa týka výhradne modelu Galaxy S23 Ultra, ktorý do svojej výbavy dostane 200 Mpx fotoaparát.

Okrem tohto videa sa dozvedáme, že celá séria Galaxy S23 bude vďaka novej výbave a spracovaniu obrazu, schopná vytvárať krajšie nočné snímky a videá. Aj na základe vyobrazenia troch objektívov sa môžeme domnievať, že táto schopnosť bude dostupná pre všetky tri fotoaparáty. Vieme však, že model Ultra bude mať objektívov viac.

Na základe (aj) nových informácií sa dozvedáme, že fotoaparáty Galaxy S23 Ultra, okrem nového 200 Mpx fotoaparátu, nedostanú ďalšie očakávané vylepšenie periskopického objektívu. Zdroj informuje, že zlepšenie v tejto oblasti príde až s modelom Galaxy S24 Ultra.

Samsung Galaxy S23: Pozrite si dizajn všetkých modelovZdroj: slashleaks.com
Samsung Galaxy S23 Ultra

Zdroj na záver dodáva, že do najvybavenejšieho modelu série Galaxy S23 sa dokonca nedostane ani 40 Mpx selfie fotoaparát. Namiesto neho by mal byť použitý predný fotoaparát s rozlíšením 12 Mpx . Pokiaľ však dokáže Samsung optimálne nastaviť spracovanie obrazu, tak kvalita výsledných fotografií bude stále na vysokej úrovni.

Toto malé obmedzenie by však mohla vyvážiť schopnosť telefónu nahrávať videá v rozlíšení až 8K pri 30 fps. Oproti predchádzajúcej generácii ide však iba o malé zlepšenie, ktoré umožní práve nový vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 2, ktorý bude použitý vo všetkých telefónoch série Galaxy S23.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.