Zdá sa, že 1. február bude pre kórejského gianta nesmierne dôležitý.

Do predstavenie novej generácia vlajkovej série Galaxy S23 zostáva iba niekoľko dní, pričom nová správa z portálu GizmoChina naznačuje, že už 1. februára bude popri nej predstavená aj nová generácia exkluzívnych čipov pre Galaxy telefóny. Tie spoločnosť Samsung vyvinula od základu a budú dostupné iba pre Galaxy telefóny. Keďže Samsung do tejto iniciatívy vložil veľké úsilie, aj z tohto dôvodu bude tento rok celá séria Galaxy S23 vybavená čipsetmi od spoločnosti Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2.

Dobrou správou je, že informácie o predstavení novej generácie čipových sád od spoločnosti Samsung pochádzajú od spoľahlivého zdroja, ktorý nedávno zverejnil aj dátum uvedenia troch telefónov série Galaxy S23. Ice Universe tvrdí, že spoločnosť na blížiacom sa podujatí predstaví „čip určený pre Galaxy„.

O prácach na nových čipoch pre Galaxy telefóny vieme približne od apríla minulého roka, avšak doterajšie správy naznačovali, že vývoj a ich uvedenie bude trvať dlhšie. Samsung doteraz vyrábal čipové sady Exynos, ktoré boli určené iba pre vybrané regióny a modely telefónov. Neboli však určené pre globálny trh, hoci sa dostali aj do telefónov iných značiek. Pozitívne je, že Samsung nasleduje smerovanie spoločností Apple a Google, čiže sa bude v budúcnosti viac spoliehať na vlastné komponenty, čo môže priniesť množstvo výhod.

Niektoré zdroje uvádzajú, že Samsung sa bude pri novej generácii čipových sád spoliehať na 3nm výrobný proces a dizajn GAA, čo znamená, že Samsung bude čoskoro mať vlastný pokročilý high-end čipset pre telefóny Galaxy. 

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.