Pokým ten vnútorný bude tradičný, tak vonkajší prejde modernizáciou.

Samsung sa pripravuje na druhú veľkú udalosť Unpacked, ktorá by sa mala konať už koncom júla. Na nej by sa mali objaviť viaceré očakávané novinky, medzi ktoré patria tablety Galaxy Tab S9, inteligentné hodinky série Galaxy Watch6 a skladacie telefóny Galaxy Z Fold5 a Z Flip5. Práve druhý menovaný telefón by mal podľa všetkého dostať celkom nový externý displej, ktorý je nepravidelný a svojim tvarom pripomína “priečinok” v počítači.

O tomto skladacom véčku bolo zverejnených množstvo správ, pričom najnovšia pochádza od spoľahlivého leakera IceUniverse, čiže je ju možné považovať za vierohodnú. Okrem tejto správy sú známe aj ďalšie podrobnosti, ktoré naznačujú, že vonkajší displej bude mať približne 3,3 – 3,4 palca, čo naznačuje výrazný medzigeneračný nárast rozmerov oproti Galaxy Z Flip4 s 1,9-palcovým externým displejom.

Samsung Galaxy Z Flip5Zdroj: IceUniverse
Samsung Galaxy Z Flip5

Pokým nový tvar externého displeja Galaxy Z Flip5 je pomerne zaujímavý, tak je možné, že Samsung vďaka nemu iba natiahol plochu displeja na maximum, ale zároveň išiel cez hranu, keďže tá zachádza až k fotoaparátom. Na druhej strane nejde ani o plnohodnotný obdĺžnik, čiže doteraz známa uhlopriečka môže spájať najvzdialenejšie body. To znamená, že určite nepôjde o tak veľkú plochu, akú ponúkne napríklad Motorola Razr+ 2023. Na základe nedávnych renderov sa zdá, že jej externý displej bude skutočne obrovský. 

Je tak možné, že Samsung iba “papierovo” dorovná rozdiel v rozmeroch externých displejov Flip5 a Razr+, pričom efektívna plocha bude v prípade Samsung telefónu oveľa menšia. Pokým telefón od Motoroly je v štádiu príprav, tak zdroj tvrdí, že Samsung je s dizajnom Galaxy Z Flip5 už hotový. Teraz pre tento model dokončuje softvér, aby sa čo najefektívnejšie využívala práve nová externá obrazovka.

Zdroj: IceUniverse

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.