Android 6.0 Marshmallow je oficiálne vonku.

Najnovší Android s označením 6.0 Marshmallow je už na trhu. Zatiaľ si ho môžu stiahnuť iba majitelia vybraných zariadení Nexus. K zdrojovému kódu však majú prístup aj výrobcovia ostatných telefónov, ktorí teraz operačný systém prispôsobujú svojim potrebám a pripravujú aktualizácie pre vybrané modely.

Portál GizmoChina zverejnil neoficiálnu tabuľku so zoznamom zariadení, ktoré dostanú aktualizáciu na Android 6.0. Je možné, že aktualizácie sa dočkajú aj niektoré smartfóny, ktoré v tabuľke nie sú spomenuté (napr. Huawei uvádza „dalšie“ zariadenia, ktorými by podľa nás mohli byť Honor 7 a Mate S). V zozname smartfónov spoločnosti Sony nám chýbajú nové Xperie Z5, ktoré aktualizáciu na Marshmallow dostanú takmer určite. Na druhej strane nepredpokladáme, že sa Androidu 6.0 dočkajú zariadenia, ktoré sú umiestnené v treťom stĺpci. Respektíve, nie všetky. Prvá generácia Zenfonov nedostala na Slovensku ani Lollipop.

Neoficiálny zoznam smartfónov, ktoré dostanú aktualizáciu na Android 6.0

Neoficiálny zoznam smartfónov, ktoré dostanú aktualizáciu na Android 6.0 podľa portálu GizmoChina

Zdroj: GizmoChina

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit