Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pracovné oblečenie zohráva kľúčovú úlohu pri zaistení bezpečnosti a pohodlia pri práci a zvlášť pri tej fyzickej, je nevyhnutnosťou.

Napriek tomu sa výber pracovného oblečenia stále podceňuje a zanedbáva, pričom prekvapivo medzi ľuďmi stále koluje aj veľa mýtov a nedorozumení. Na nasledujúcich riadkoch sme vyvrátili tie najrozšírenejšie.

Pracovné oblečenie je veľmi drahé

Staré známe, že za „kvalitu sa platí“ sa týka bezpochyby aj pracovného oblečenia. Hoci počiatočná investícia môže byť vyššia, odolné pracovné odevy vydržia dlhšie, čím eliminujete potrebu častých výmen. Zároveň platí, že vysokokvalitné pracovné oblečenie z moderných materiálov ponúka aj lepšiu ochranu, ktorá účinne znižuje riziko vzniku pracovných úrazov. Ak porovnáte pracovné oblečenie s módnymi odevmi, tak práve to pracovné vychádza často ako ešte lacnejšie.

Ako pri nákupe ušetriť? Snažte sa nakupovať vo väčších množstvách, prípadne využívať vernostné zľavy. Venujte pozornosť aj správnej údržbe a používaniu, pracovné oblečenie, ako napríklad aj pracovní kalhoty, tak vydrží dlhšie.

Pracovné oblečenie je nepohodlné a pri práci obmedzuje

Možno si spomínate na pracovnú bundu, ktorá bola neforemná a odstávala snáď všade, alebo na pracovné rukavice, z ktorých vás ruky neskutočne svrbeli. Moderné pracovné oblečenie je už na úplne inej úrovni. Tie kvalitnejšie kúsky sú vyrobené z ľahkých priedušných materiálov umožňujúcich prúdenie vzduchu. Dokážu tiež efektívne odvádzať vlhkosť a zabezpečiť vám pri práci adekvátny komfort. Pri práci vás tak nebude nič obmedzovať.

Látkové pracovné rukaviceZdroj: elements.envato.com
Látkové pracovné rukavice

Sedí všetkým a vlastne nikomu

Materiály a výrobné technológie nie sú tým jediným, prečo je pracovné oblečenie stále na lepšej úrovni. Tak ako keď si vyberáte presne sediace termo prádlo, tak sa rozšíril aj počet strihov, vďaka čomu si môžete omnoho lepšie vybrať s ohľadom na svoju postavu. Pri bunde, tričkách a ani nohaviciach vás tak nečaká jeden univerzálny strih, pri ktorom vám napadne, že komu vlastne môže sedieť.

Pracovné oblečenie znižuje produktivitu

O kvalitné pracovné oblečenie by sa mal zaujímať každý správny manažér. Je totiž dokázané, že správne vybrané odevy, zvyšujú produktivitu zamestnancov, najmä ak sú vyrobené s ohľadom na ergonómiu a funkčnosť. Predstavte si pracovníkov na stavbe, ktorí majú na sebe bezpečnostné postroje so strategicky umiestnenými vreckami na náradie, a majú ku všetkému dobrý prístup. Na ich produktivite a sústredenosti to jednoducho spoznáte.

Pracovné odevy potrebujete len do nebezpečného prostredia

Pracovné oblečenie je v prípade nebezpečného prostredia nevyhnutnosťou a v takom prípade je potrebné vyberať podľa noriem. Neznamená to však, že v inom prostredí nemá svoje opodstatnenie, dokonca, mnohé modely pracovného oblečenia sú natoľko pohodlné, že ich radi budete nosiť aj vo voľnom čase.

Značky: