Predná Hora je situovaná v krásnej gemerskej prírode a má čo ponúknuť turistom.

Lokalitu Predná Hora v okrese Revúca majú mnohí ľudia spojenú s tamojšou špecializovanou nemocnicou, ktorá lieči rôzne druhy závislosti, vrátane alkoholizmu. Na Prednej Hore sa však nachádza i rozsiahle rekreačné stredisko s wellness a v týchto dňoch pri ňom pribudla nová zaujímavosť.

Je ňou zážitkový chodník s infopanelmi, ktoré návštevníkov predstavia miestnu faunu, flóru a rôzne zaujímavosti. Súčasťou sú aj možnosti posedenia, vytvorenia štýlových snímok na fotobode či prekrásne výhľady do okolia.

Zdroj: TOUCHIT.SK/Branislav Caban

Na tejto nenáročnej túre môžu návštevníci využil aj svoje smartfóny a to nielen na bežné fotografovanie či prípadné navigovanie pomocou elektronických máp. Zaujímavosťou informačných panelov sú totiž QR kódy s rôznymi druhmi zvierat.

Po ich nasnímaní mobilným fotoaparátom sa návštevník dostane na internetovú stránku rekreačného strediska Planina.sk, kde mu je automaticky prehraný zvuk, ktorý dané zviera vydáva. Ide tak o pridaný edukatívny rozmer náučného chodníka, ktorý je zaujímavý hlavne pre deti.

Zdroj: TOUCHIT.SK/Branislav Caban

Aj mobilná aplikácia

Predná Hora sa nachádza na Gemeri, ktorého turistický potenciál sa snaží rozvíjať Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Gemer. Tá zhruba 9000 eurami prispela aj na zriadenie spomínaného zážitkového chodníka a krásy regiónu sa snaží propagovať i prostredníctvom mobilnej aplikácie s jednoduchým názvom Gemer.

Aplikácia je dostupná v obchodoch pre Android aj iOS. Zameraná je predovšetkým na výlety a turistické trasy, keďže má silnú mapovú časť. Ale máme v nej napríklad aj audiosprievodcov pre gemerské gotické kostoly,“ uviedol pre Touchit.sk riaditeľ OOCR Gemer Jaroslav Hric

Zdroj: TOUCHIT.SK/Branislav Caban

Ako dodal, aplikáciu spustili minulý rok a počet jej používateľov rastie.

Linky na jej stiahnutie sú aj v našich propagačných materiáloch. Teraz počas letnej sezóny sme od 1. augusta spustili novú súťaž. Keď sa človek odfotí na nejakom zaujímavom mieste náučného chodníka a dá nám o tom vedieť na Instagrame, bude môcť na konci augusta vyhrať zaujímavé ceny,“ avizoval Hric s tým, že aj od tohto kroku si sľubujú ďalší nárast počtu používateľov.

Aplikácia podľa jeho slov umožňuje používateľom vytvárať tiež vlastné trasy a pridávať tipy výlety. Tých je už v súčasnosti niekoľko desiatok.

Zdroj: vlastné, OOCR Gemer

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.