Zariadenie uľahčí tvorbu obsahu pre virtuálnu realitu.

Samsung už v roku 2014 prezentoval tzv. Project Beyond. Išlo o špeciálnu 360-stupňovú kameru, ktorá bola navrhnutá ako doplnok k vtedy ešte neexistujúcej virtuálnej realite Gear VR. Zariadenie malo vytvárať obsah, ktorý si následne pozriete pomocou VR okuliarov.

Samsung Gear VR je už na trhu, avšak o projekte 360-stupňovej kamery sa od roku 2014 prakticky nehovorí. Zmeniť by sa to malo tento mesiac, Samsung by mal totiž predstaviť špeciálnu kameru spoločne s novou vlajkovou loďou, Samsungom Galaxy S7.

Pôvodný koncept 360-stupňovej kamery od Samsungu z roku 2014. Autor: The Verge

Pôvodný koncept 360-stupňovej kamery od Samsungu z roku 2014. Autor: The Verge

V porovnaní s pôvodným konceptom 360-stupňovej kamery, finálna verzia zariadenia bude mať tvar gule a dve 180-stupňové „fisheye“ šošovky. Každá bude smerovať opačným smerom, čo umožní vytvoriť 360-stupňový obraz. Kamera by sa mala nazývať Gear 360 a bude možné ju spárovať so smartfónom pomocou rozhrania Bluetooth.

Dohady takisto hovoria o tom, že zariadenie bude mať internú batériu a úložisko a dokáže nahrávať video, resp. robiť fotografie v rozlíšení maximálne 3840 × 1920. Zábery z kamery bude možné v reálnom čase posielať priamo do smartfónu. Nie je však známe, či bude fungovať aj priame streamovanie do VR okuliarov.

Hoci ide o dohady, Samsung si nechal registrovať názov „Gear 360“ a prepojenie s virtuálnou realitou nájdete aj v krátkom videu, ktoré oznamuje predstavenie vlajkovej lode 21. februára v Barcelone.

Zdroj: The Verge

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit