Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V priebehu rokov spoločnosť Motorola vyvinula a vylepšila ThinkShield pre mobilné zariadenia, aby poskytla na svojich smartfónoch zabezpečenie, možnosti správy, produktivitu a servisné funkcie na podnikovej úrovni. So smartfónom Lenovo ThinkPhone by Motorola značka pokračuje v tomto záväzku a poskytuje bezkonkurenčné zabezpečenie pomocou Moto KeySafe.

Vďaka Moto KeySafe majú zariadenia Motorola bezpečnostný procesor určený na bezpečnejší chod procesov s cieľom lepšie chrániť citlivé údaje a informácie. Poskytuje tak zabezpečenie na úrovni hardvéru s ochranou odolnou voči neoprávnenej manipulácii. Moto KeySafe ako fyzicky izolovaný procesor pomáha čeliť škodlivým útokom na jadro procesora.

Jedným zo spôsobov, ako poskytuje túto ochranu, je jeho vlastné oddelené miesto v pamäti, kde sú uložené vysoko citlivé digitálne kľúče. Okrem toho je firmvér, ktorý beží na tomto procesore, ďalej spevnený, aby odolal útokom. Vďaka tejto úrovni ochrany sú citlivé procesy (napr. odomykanie zariadenia a šifrovanie súborov) a údaje lepšie chránené pred pokročilými útokmi (napr. fyzickými útokmi a útokmi bočnými kanálmi).

moto keysafeZdroj: Moto
moto keysafe

Predstavte si Moto KeySafe ako skrytý trezor v domácnosti alebo kancelárii. Všetky zariadenia Motorola so zabudovanou ochranou ThinkShield pre mobilné zariadenia majú vynikajúcu ochranu. S Moto KeySafe však vybrané zariadenia získajú ďalšiu vrstvu na ochranu pred pokročilými útokmi.

Prevádzkové prostredie formálne certifikované s vysokou úrovňou zabezpečenia na ochranu citlivých údajov

Spoločnosť Motorola je schopná poskytovať Moto KeySafe v spolupráci s partnermi, spoločnosťami Qualcomm Technologies, Inc. a Google. Súčasná implementácia Moto KeySafe je založená na zabezpečenej procesorovej jednotke v mobilnej platforme Snapdragon® 8+ Gen 1 a dodržiava bezpečnostné požiadavky systému Android pre Strongbox Keymaster. Vďaka tejto implementácii Moto KeySafe poskytuje certifikovanú platformu s ešte vyšším zabezpečením pre svojich zákazníkov.

Umožňuje digitálne kľúče pre autá, digitálnu peňaženku pre riešenia elektronických peňazí a iné.

S Moto KeySafe využívajú citlivé procesy ďalšie vrstvy pokročilého overovania.  Príkladom citlivého procesu je uzamknutie zariadenia pomocou PIN kódu alebo hesla a šifrovanie súborov.  Aby tieto procesy fungovali, zariadenia uložia digitálne kľúče a tieto kľúče sa kontrolujú pri každom spustení procesu. Teraz sú v systéme Moto KeySafe tieto digitálne kľúče uložené na samostatnom mieste s dodatočným overením prístupu k nim na zvýšenie bezpečnosti.  V technickom svete sa to nazýva keymaster HAL (hardware abstraction layer).

Zariadenia Motorola s Moto KeySafe sú pripravené na riešenia, ako sú digitálne kľúče od auta a domu, digitálne pasy a vodičské preukazy a pokročilé platobné riešenia, ktoré vyžadujú nekompromisnú úroveň zabezpečenia. Vďaka zabudovanej technológii Moto KeySafe môžu vývojári týchto nových riešení využiť špecializovaný bezpečnostný procesor a poskytnúť používateľom istotu, že ich najcennejší majetok je v zariadení Motorola chránený.

Moto KeySafe bude k dispozícii vo vybraných zariadeniach vrátane motorola edge 30 ultra a Lenovo ThinkPhone by Motorola .

Značky: