Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ecocapsule, inovatívna slovenská spoločnosť a priekopník zelených riešení v oblasti energeticky nezávislého, strednodobého bývania, včera predstavil novinku. SPACE by Ecocapsule je cenovo dostupnejšia, čiastočne sebestačná mobilná mikro-bunka, využiteľná na rôzne účely. Samozrejme, opäť v atraktívnom balení gigantického vajíčka.

Odkedy bola v roku 2018 spustená sériová výroba, Ecocapsule ORIGINAL doputovala do všetkých kútov sveta. Okrem Európy sú dnes kapsule napríklad v USA, Kostarike, na Bahamách či v Japonsku. Jednu z kapsúl prvej série si zaobstarala aj slávna hollywoodska herečka, politická a ekologická aktivistka Susan Sarandon. „Keď som po prvýkrát videla Ecocapsule, povedala som si, že presne toto potrebujeme ako koncept budúcnosti. Jednoducho, musíme podporovať čisté, zelené riešenia, a najmä ich reálne používať z každodennom živote“, povedala S. Sarandon.

Nová SPACE by Ecocapsule je v porovnaní s Ecocapsule ORIGINAL cenovo priateľskejšia. „Na základe požiadaviek našich klientov sme SPACE navrhli tak, aby bola dostupnejšia pre širšiu škálu zákazníkov. Okrem zelenej energie získanej solárnymi panelmi môže SPACE využívať aj energiu zo siete, vďaka čomu je používateľsky prívetivejšia“, hovorí Tomáš Žáček, zakladateľ, Design Director a CEO spoločnosti Ecocapsule.

Základná verzia SPACE by Ecocapsule je v ponuke v minimalistickej výbave, ktorá okrem podlahy obsahuje celistvú skrinkovú stenu z preglejky s príjemnou povrchovou úpravou. Veterná turbína je nahradená odnímateľným solárnym panelom a hravou vychytávkou je možnosť rôznych farebných prevedení kapsule.

SPACE by Ecocapsule je možné upraviť a využívať na najrôznejšie účely. Môže to byť domáca kancelária, hosťovská izba, atraktívne predajné miesto pre malých podnikateľov, doplnkové bývanie vedľa chalupy, mobilná gastro prevádzka, hausbót alebo jednoducho váš osobný priestor kdekoľvek. Takisto môže tvoriť pár s Ecocapsule ORIGINAL a zabezpečiť tak energeticky plne sebestačné strednodobého ubytovanie pre 4-5 ľudí. „Využitie vidíme aj v situáciách podobných tej, ktorú dnes zažívame v celosvetovom meradle. SPACE by mohla byť perfektným riešením pre cestovný ruch, ako virologicky bezpečné ubytovanie, rôzne využitie má aj pre oblasť zdravotníctva“, dodáva T. Žáček.

Značky: