Microsoft vydal ďalšiu beta verziu prehliadača Edge, ktorá odhalila dve zaujímavé funkcie. 

Ide o možnosti prezerania dokumentov Word, Excel a PowerPoint priamo v prehliadači, ako aj o integráciu s interným vyhľadávacím nástrojom systému Windows. Tieto inovácie sú k dispozícii v ukážke prehliadača Edge 92 pre platformy Windows a macOS.

Aj keď je nástroj v počiatočnom štádiu vývoja, už teraz je ho možné aktivovať v nastaveniach prehliadača, keď prejdete do sekcie „Súbory na stiahnutie“ a aktivujete možnosť „Rýchle zobrazenie súborov balíka Office na internete pomocou prehliadača Office“.

Používatelia už teraz nemusia pri zobrazovaní konkrétneho dokumentu vždy otvárať Office. Zdroj tiež poznamenáva, že funkcia Office Viewer chráni pred škodlivým softvérom distribuovaným spolu s kancelárskymi dokumentmi.

Edge 92 tiež prináša integráciu s Windows Internal Search. Táto funkcia však nefunguje s aktuálnymi zostavami platformy; a s najväčšou pravdepodobnosťou ju bude možné aktivovať až po jednej z budúcich aktualizácií systému Windows 10. Tento nástroj umožní používať vyhľadávanie na paneli úloh – na interakciu s históriou prehliadania prehliadača, nedávnymi kartami, obľúbenými položkami atď.

Je tiež možné, že Microsoft plánuje použiť integráciu Windows Search ako náhradu za funkciu synchronizácie Timeline, ktorá sa má z operačného systému v najbližších mesiacoch odstrániť.

Zdroj: Windowslatest

Prečítajte si aj:

Ako sa menili technológie v notebookoch a smartfónoch

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.