Funkciu využijete na tabletoch aj smartfónoch.

Nikdy nebol kladený tak veľký dôraz na bezpečnosť pri prehliadaní ako teraz. Pri výbere prehliadačov máte však na výber. Buď si vyberiete jeden z prehliadačov zameraných na súkromie, ako napríklad Vivaldi, alebo siahnete po najpoužívanejšom, ktorým je Chrome. Spoločnosti Google však nemáme čo vyčítať, pretože sa stále snaží jeho používateľom pomáhať s ich bezpečnosťou pri prehliadaní internetu. To už platí nielen na počítačoch, ale už aj na telefónoch.

Určite poznáte nástroj kontroly bezpečnosti, ktorý je dobre známy z prehliadača Chrome pre počítače. Táto funkcia beží na pozadí a pravidelne kontroluje bezpečnostné nastavenia. Ak však nájde čokoľvek, čo by mohlo ohroziť bezpečnosť používateľov pri prezeraní webu, tak ich na to upozorní, aby mohli vykonať potrebné kroky k odstráneniu nedostatkov a zabezpečili si tak bezpečnosť v online priestore. Nástroj kontroluje napríklad zastaraný softvér, prelomené alebo opakujúce sa heslá.

google chrome logo na smartfoneZdroj: deepanker70 / Pixabay

Portál GizChina informuje, že táto funkcia sa teraz dostáva aj do systému Android. To znamená, že ju bude možné využívať v telefónoch a tabletoch s týmto systémom. Nová funkcia však ešte nie je dostupná pre všetkých, pretože iba teraz bola objavená v najnovšej testovacej zostave Chrome Canary s názvom „Safety Check v2. Aj preto aktuálne nie je známe, kedy sa dostane do hlavnej verzie aplikácie pre Android.

Hoci v prípade testovacej verzie prehliadača Chrome pre Android ide o prvé nasadenie kontroly zabezpečenia, tak sa predpokladá, že funkcia Safety Check v2 bude fungovať podobne, ako vo verzii pre stolné počítače. Mala by pracovať na pozadí a bude sledovať bezpečnostné nastavenia. V prípade zistenia akýchkoľvek nedostatkov bude používateľ na ne upozornený, aby mohol podniknúť potrebné kroky k ich odstráneniu. Používanie funkcie bude jednoduché a zrozumiteľné pre všetkých

Kontrolovať sa budú:

  • Slabé alebo prelomené heslá
  • Zastarané aktualizácie prehliadača Chrome
  • Povolenia udelené webovým stránkam, ktoré už nepoužívate
  • Nastavenia upozornení
  • Bezpečné prehliadanie, ktoré vás chráni pred nebezpečnými webovými stránkami

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.