Niektoré však nevyzerajú najkrajšie.

Niekoľko mesiacov po tom, čo bola vydaná stabilná verzia prehliadača Vivaldi pre Android, prichádza jeho nová verzia 3.1. Aktualizácia väčšinou opravuje menšie chyby, ale priaznivci tmavého režimu sa určite potešia funkcii, ktorá vynúti tmavý režim na všetkých webových stránkach.

Vivaldi webový prehliadač

Zdroj: AndroidPolice

Prvé vydanie Vivaldi už obsahovalo tmavý režim, čo však fungovalo iba pre rozhranie prehliadača a webové stránky s natívnym tmavým režimom. Najnovšia verzia pridáva možnosť zahaliť ľubovoľný web do čiernej farby, hoci najnovšie vydanie potrebuje v detailoch mierne doladiť.

Webové stránky s natívnymi tmavými témami sa zdajú byť trochu “rozhádzané”. Vivaldi má však väčšie problémy so zložitejšími webovými stránkami (CSS), ako je napríklad android.com, kde biely text zmizol kvôli jeho zobrazeniu na bielom podklade. Na weboch s ľahkými úpravami však vyvolanie tmavej témy funguje veľmi dobre.

Ak chcete aktivovať tmavý režim pre všetky webové stránky, prejdite na nastavenia pomocou ikony Vivaldi v pravom hornom rohu prehliadača, vyhľadajte motívy a prepnite na Tmavý režim pre webové stránky. Funkciu nie je zatiaľ možné použiť iba na vybraných weboch. 

Funkcia je aktívna od verzie 3.1, ktorá je momentálne k dispozícii v Obchode Play.

App Store

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Po vzore Xiaomi? Samsung môže k novej verzii používateľského prostredia pribaliť aj reklamu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.