One UI 2.5 má vraj v Samsung aplikáciách začať zobrazovať reklamný obsah.

Najnovší screenshot pripravovanej verzie používateľského rozhrania One UI 2.5 naznačuje, že kórejský gigant začne zobrazovať reklamu nielen vo svojich aplikáciách, ale dokonca aj na uzamknutej obrazovke. 

Samsung s príchodom One UI umožnil jednoduchšie ovládanie jednou rukou

Podľa dohadov sa reklamy zobrazia iba v prípade ponúk, ktoré Samsung zaradí do smartfónov série Galaxy A a M. Počas reklamy bude na uzamknutej obrazovke 15 sekundový časovač, počas ktorého plynutia sa zobrazí reklama a až po jej skončení bude možné zariadenie odomknúť.

Ďalší príklad ukazuje banner integrovaný do aplikácie Počasie. Obidve reklamy sú v kórejčine, preto nie je zatiaľ úplne jasné, či budú reklamy ponúkané aj v medzinárodných zariadeniach, alebo iba v Kórei.

Zástupcovia spoločnosti Samsung v októbri vydali vyhlásenie, v ktorom sa uvádza ich zámer priniesť reklamné spoty do používateľského rozhrania One UI s cieľom poskytnúť „nové funkcie a stabilné služby“ prostredníctvom inkasovaného príjmu z reklamy.

Pozitívnejšie už vnímame pridanie podpory pre spúšťače (launchery) tretích strán, ktoré bude konečne možné ovládať gestami. Očakávame, že prostredie One UI 2.5 bude uvedené s novou sériou Galaxy Note20 už začiatkom augusta.

Zdroj: TizenHelp

Prečítajte si aj:

Používate iOS skratky? Ak nie, tak im dajte šancu, je to extra praktická súčasť systému (stiahnite si nami najpoužívanejšie)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.