Ak ste živnostník alebo malý podnikateľ, vo vašom telefóne by rozhodne nemala chýbať nová aplikácia Tatra banka POS. Táto inovácia zmení váš smartfón na platobný terminál a umožní vám prijímať bezkontaktné platby vašich zákazníkov.

Obľúbenosť bezhotovostných platieb dlhodobo narastá a pandémia tento trend len akcelerovala. Obava z možnej nákazy novým vírusom prinútila aj najväčších fanúšikov hotovosti, aby požiadali o vydanie platobnej karty. Zvýšený počet takýchto žiadostí zaznamenala aj Tatra Banka. Návyk platiť bezkontaktne za tovary a služby sa však nevytratil ani po lockdowne. Práve naopak, držitelia platobných kariet siahajú po svojich platobných kartách čoraz častejšie.

Len za prvých 6 mesiacov tohto roka eviduje Tatra Banka medziročný nárast počtu transakcií na platobných termináloch o 13 %. Z pohľadu objemu transakcií ide o nárast 11%. Ak porovnáme jún tohto roka s minuloročným júnom, vidíme nárast počtu transakcií na platobných termináloch o 30 % a nárast objemu o 25 %.

Pre niektorých zákazníkov je absencia platobného terminálu až takou výraznou bariérou, že radšej zvolia iný typ prevádzky, ako by mali hľadať najbližší bankomat.

Získajte zákazníkov platiacich kartami

aplikacia Tatra banka POS

Nová aplikácia Tatra banka POS vznikla v spolupráci s kartovými spoločnosťami Visa a Mastercard a funguje na všetkých smartfónoch  s operačným systémom Android 8.0 a vyšším a s NFC anténou.

Určená je všetkým živnostníkom a malým firmám, ktorým v súčasnosti platia zákazníci za služby v hotovosti. Predstavuje tak vhodné riešenie pre taxikárov, kuriérov, remeselníkov, ale aj napríklad lekárov alebo predajcov na trhovisku.

Výhody:

  • na platbu stačí aplikácia a dátové pripojenie
  • zákazníci môžu platiť platobnými kartami, mobilom aj hodinkami
  • priamo v mobile máte prístup k histórii transakcií
  • neplatíte mesačný poplatok za prenájom POS terminálu

aplikacia Tatra banka POS

Na vytvorenie platby stačia 3 kroky:

  1. otvoríte si aplikáciu Tatra banka POS a prihlásite sa pomocou hesla
  2. zadáte sumu transakcie
  3. potvrdíte tlačidlom Platba

Zákazník zaplatí len jednoduchým priložením jeho bezkontaktnej karty k zadnej strane mobilu, v ktorom máte nainštalovanú aplikáciu Tatra banka POS. Ak je pre platbu potrebný PIN kód, aplikácia zobrazí špeciálnu obrazovku s bezpečnou premenlivou klávesnicou, ktorá znemožňuje následné odčítanie kódu z odtlačkov prstov na obrazovke.

Po úspešnej transakcii si môžete zvoliť, či sa potvrdenie o platbe zobrazí na obrazovke vo forme textu, QR kódu alebo sa zákazníkovi odošle na e-mail. Každú platbu si môžete skontrolovať v reálnom čase vo svojej aplikácii a v prípade potreby ju môžete aj stornovať. Ak máte účet v Tatra banke, peniaze z platby budete mať pripísané už nasledujúci pracovný deň.

Ako teda na to?

Na aktiváciu aplikácie Tatra banka POS je potrebné uzatvoriť s Tatra bankou Zmluvu o akceptácii platobných kariet, na základe ktorej získate aktivačné kódy. Bližšie informácie nájdete na v časti venovanej aplikácii Tatra banka POS ako aj v Užívateľskej príručke pre Tatra banka POS.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu