Štýlové a funkčné príslušenstvo nielen k iPhonu a Apple produktom.

O príslušenstve Oakywood sme už na webe touchit.sk písali. Toto prémiové drevené príslušenstvo je určené primárne k Apple produktom, avšak použiť ho môžete v kombinácii s ľubovoľnými inými produktami, ktoré dokážu využiť jeho funkcionalitu.

Vďaka spolupráci s obchodom decenta.sk sme mali možnosť v redakcii produkty tejto značky vyskúšať a prinášame vám naše dojmy a poznatky.

Príslušenstvo OakywoodZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Príslušenstvo Oakywood

Prvotriedna kvalita spracovania

Príslušenstvo Oakywood nás okamžite zaujalo kvalitou spracovania. Tá je prvotriedna a príslušenstvo vďaka tomu pôsobí prémiovo. Nielen na pohľad, ale aj na dotyk. Oakywood produkty sú ručne vyrábané z masívneho a pravého orechového, dubového, resp. čerešňového dreva.

Je to hneď cítiť – porovnali sme stojan na notebook Oakywood so stojanom na monitor z IKEA a rozdiel bol zrejmý. Rozdiel je samozrejme aj v prípade ceny, avšak tak už to chodí. Oakywood má v ponuke aj stojan na monitor, ten sme nemali k dispozícii na test.

Všetky Oakywood produkty sú vyrábané vysokokvalitnými technologickými postupmi s dôrazom na kvalitu spracovania, prémiový dizajn a detaily. Ekologické je tiež balenie produktov a nákupom tohto príslušenstva priamo podporujete organizáciu One Tree Planted – za každý zakúpený produkt nechá výrobca vysadiť 1 strom touto organizáciou s cieľom opäť zalesniť planétu.

Príslušenstvo OakywoodZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Drevený stojan na laptop

Drevený stojan na laptop

Drevený stojan na laptop sme mali k dispozícii na test v dubovej farbe. Stojan pôsobí masívnym a kvalitným dojmom. Okrem dreva je použitá aj oceľ, ktorá umožňuje používať notebook pod ideálnym sklonom. Výhodu tohto stojana vidíme v tom, že vám umožní efektívnejšie využívať priestor na pracovnom stole.

Stojan takisto umožňuje používať notebook tak, aby ste sa nemuseli skláňať nad jeho obrazovkou, ale tú mali prakticky na úrovni očí. Znižuje to namáhanie očí a krku. Stojan má rozmery 500 × 260 × 80 až 160 mm. Plocha, na ktorú môžete umiestniť počítač, má rozmery 360 × 230 mm.

Stojan je primárne navrhnutý na používanie MacBooku. Výborne však funguje aj s ľubovoľným Windows notebookom, ktorý spĺňa vyššie uvedené rozmery.

Cena: od 129 eur

Príslušenstvo OakywoodZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Drevený stojan na laptop a stojan na slúchadlá s bezdrôtovou nabíjačkou

Stojan na slúchadlá s bezdrôtovou nabíjačkou

Stojan na slúchadlá Oakywood je dostupný v dvoch verziách – ako samostatný stojan alebo ako stojan so zabudovanou bezdrôtovou nabíjačkou. Druhé menované príslušenstvo je k dispozícii vo verzii z dubového (svetlejší model) a orechového dreva (tmavšia verzia).

Drevenú základňu s rozmermi 130 × 130 mm dopĺňa oceľové rameno s výškou 300 mm. V základni je zabudovaná 10 W bezdrôtová nabíjačka s podporou bezdrôtového nabíjania cez štandard Qi. Nabíjať môžete všetky zariadenia, ktoré ho podporujú. Na tento účel je v základni zabudovaný USB-C port. Súčasťou balenia je USB kábel.

Cena: od 89 eur

Príslušenstvo OakywoodZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Drevený stojan na laptop a stojan na slúchadlá s bezdrôtovou nabíjačkou

Drevený duálny držiak na iPhone a Apple Watch

Drevený duálny držiak na iPhone a Apple Watch funguje ako štýlová nabíjacia stanica pre iPhone a hodinky Apple Watch. Technológie, ktoré sú potrebné na nabíjanie, nie sú priamou súčasťou držiaka. Ten však obsahuje priestor, do ktorého môžete skryť nabíjací kábel pre iPhone a takisto aj nabíjačku pre Apple Watch.

Drevený držiak vďaka tomu umožňuje šikovne schovať nabíjacie káble a minimalizovať tak neporiadok na pracovnom stole. Zároveň pôsobí štýlovým a elegantným dojmom.

Cena: od 65 eur

Príslušenstvo OakywoodZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Drevený duálny držiak na iPhone a Apple Watch

Bezdrôtová nabíjačka – OakyBlocks

Bezdrôtová nabíjačka – OakyBlocks je dostupná v dubovej a orechovej verzii. Dizajn je základný, ide o štvorcový modul s rozmermi 95 × 95 × 20 mm. Pojem modul sme použili zámerne, nakoľko jeho bočné hrany obsahujú magnety a tie umožňujú spojenie ďalších modulov OakyBlocks do jedného celku tak, aby boli spoľahlivo a elegantne umiestnené vedľa seba.

Nabíjačka umožňuje bezdrôtové nabíjanie cez štandard Qi s výkonom až 15 W. Nabíjať môžete aj zariadenia v ochrannom obale či puzdre, pokiaľ jeho hrúbka neprevyšuje 4 mm. Súčasťou balenia je USB kábel, prepojenie bezdrôtovej nabíjačky s napájacím adaptérom zabezpečuje USB-C port.

Cena: 49 eur

Príslušenstvo OakywoodZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Bezdrôtová nabíjačka – OakyBlocks

Malý podnos – OakyBlocks

Malý podnos – OakyBlocks dopĺňa ekosystém modulov OakyBlocks. Toto príslušenstvo nemá žiadnu extra funkcionalitu, slúži iba na odkladanie vecí. V redakcii sme ho magneticky spojili s bezdrôtovou nabíjačkou OakyBlocks a používali sme ho na odkladanie bezdrôtových slúchadiel Apple AirPods 3.

Podnos je dostupný v orechovej alebo dubovej verzii. Jeho rozmery sú 95 × 95 × 20 mm.

Cena: 25 eur

Príslušenstvo OakywoodZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Príslušenstvo Oakywood

Ďalšie prémiové drevené príslušenstvo a doplnky značky Oakywood nájdete v eshope decenta.sk.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou decenta.sk.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit