Apple predstavilo svoj GymKit ešte začiatkom júna v súvislosti s uvoľnením aktualizácie watchOS na verziu 4. Po ďalšej aktualizácii na verziu watchOS 4.1 je nová funkcionalita určená športovcom konečne dostupná na použitie.

Čo to ten GymKit vlastne je? Ide o užitočný nástroj, ktorý umožní synchronizovať vaše inteligentné hodinky s logom nahryznutého jablka s rozličnými posilňovacími strojmi vo fitness centrách. Vďaka najnovšej verzii softvérovej platformy si bude môcť športovec prostredníctvom technológie NFC spárovať Apple Watch, napríklad s bežeckým trenažérom v posilňovni, a vymieňať si s ním rôznorodé dáta. Po novom tak športovec pri pohľade na displej konkrétneho stroja nebude odkázaný iba na informácie o prebehnutých kilometroch či počte zdolaných virtuálnych schodov, ale vďaka synchronizácii bude vidieť kvantum ďalších užitočných dát súvisiacich s diagnostikou tréningového zaťaženia, akými sú pulzová frekvencia, spálené kalórie a podobne. Nehovoriac o rýchlom nastavení cvičebného stroja na začiatku tréningu jednoduchým priložením hodiniek, ktoré v momente odošlú informáciu o vašej hmotnosti a výške posilňovaciemu zariadeniu.

Nový nástroj by mohol byť pozitívnym stimulom pre ľudí, ktorí sa momentálne venujú výhradne „kardio“ tréningom typu ľahký beh či chôdza. Monitoring a vyhodnocovanie tréningov prostredníctvom rôznych čísiel a grafov je v dnešnej dobe „in“ a určite sa môže zaradiť k jednému z faktorov, ktoré môžu športovca motivovať aj k silovému tréningu v posilňovni. Kameňom úrazu je v tejto chvíli kompatibilita. Aktuálne totiž kompatibilnými strojmi s GymKit disponuje jediná posilňovňa na svete, ktorou je Life Time Athletic v New Yorku. Už v budúcom roku sa však plánuje rozrásť o 130 nových pobočiek v rámci USA. Funkcia GymKit nezostane výhradne exkluzívnou pre pobočky Life Time Athletic a postupne sa budú pridávať nové telocvične po celom svete. Prvými mimo územia USA bude pätica pobočiek pod značkou Fitness First v Austrálii.

GymKit sa už dokonca dočkal aj otestovania. Test previedli a odprezentovali redaktori renomovaného technologického portálu Cnet, ktorí potvrdili veľmi dobrú funkčnosť novinky napriek tomu, že je ešte len „v plienkach“. S veľkou pravdepodobnosťou sa onedlho dočkáme v telocvičniach podobnej roztrieštenosti, akej sme svedkami už pomerne dlhú dobu u fanúšikov rôznych platforiem smartfónov. Na jednej strane budú stáť posilňovacie stroje s podporou watchOS, no a na tej druhej, pre zmenu, stroje s podporou Android Wear.

Zdroj: TheNextWeb

 

Mohlo by vás zaujímať:

Apple chce vďaka Apple Watch pomáhať pri diagnostike fibrilácie predsiení srdca

Značky: