Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

České a slovenské podniky majú v oblasti ochrany dát v cloude záujem hlavne o služby zálohovania

 Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, uviedol, že podľa lokálneho prieskumu, ktorý sa uskutočnil tohto roku medzi partnermi z Českej republiky a Slovenska sa lokálne podniky a organizácie z cloudovej ochrany najviac zaujímajú o cloudové zálohovanie. Popri vyššej úrovni zabezpečenia vidia lokálni reselleri spoločnosti Acronis v cloudových službách aj veľkú príležitosť k zefektívneniu správy IT u svojich zákazníkov.

Prieskum ukázal, že počiatočná nedôvera českých a slovenských organizácií na umiestnenie firemných dát mimo svoju fyzickú lokalitu postupne mizne. Hlavnou príčinou sú úspešné kybernetické útoky na nedokonalo zabezpečené infraštruktúry malých a stredných podnikov a uvedomenie si faktu, že poskytovatelia cloudových služieb dokážu ochrániť spravované dáta oveľa lepšie. A po druhé, chronický nedostatok IT pracovníkov vedie k tomu, že preťažení IT administrátori sa starajú o stále väčší počet užívateľov. Aj preto riešia podniky presuny časti IT infraštruktúry do cloudu.

Na základe prieskumu boli zistené tieto údaje:

  • Najväčšší potenciálny záujem v oblasti cloudovej ochrany dát je o zálohovanie (67 % organizácií), zdieľanie firemných súborov (33 %), cloudové úložiská (21 %) a disaster recovery (13 %). O žiadne cloudové služby nemá záujem iba 8 % organizácií.
  • Najväčšie výhody cloudových služieb lokálni predajcovia vidia vo vyššej úrovni zabezpečenia (60 % respondentov), správe viacerých služieb z jedného miesta (45 %), stabilného dodatočného príjmu (26 %) a zvýšení lojality zákazníkov (14 %).
  • 69 % respondentov uviedlo, že sa IT administrátori (interní i externí) starajú o viac ako 50 užívateľov, 26 % uviedlo, že dokonca o viac než 100 užívateľov.

„IT administrátori aktuálne čelia enormnému tlaku na zvýšenie produktivity, čo má za následok stále väčší počet spravovaných firemných užívateľov,” povedal Zdeněk Bínek, zodpovedný za predaj riešení Acronis na českom a slovenskom trhu. „Cloudové služby dnes už poskytujú nástroje, ktoré umožňujú poskytovať mnohým zákazníkom viac služieb z jedného miesta, a tým výrazne zvýšiť efektivitu IT administrácie. V spoločnosti Acronis sú preto všetky naše produkty dostupné aj v cloudových verziách, u ktorých teraz registrujeme vyšší nárast dopytu než u tradičných on-premise verzií.”

Značky: