V posledných dňoch viacero používateľov Facebooku zo Slovenska spozorovalo, že im sociálna sieť zrušila funkciu Prieskumník. Jednalo sa však len o chybu, ktorá je už opravená.

Už takmer mesiac všetci žijeme spoločne s Prieskumníkom (ang. Explore Feed) a nevidíme tak v novinkách obsah zo stránok. Slovensko bolo totiž pred mesiacom zaradené do dlhodobého testovania spolu s pár ďalšími krajinami, kde táto zmena výrazne ovplyvnila prirodzený dosah príspevkov.

Medzi novinkami môžu používatelia aktuálne vidieť len príspevky od ich priateľov a platené príspevky stránok. V Prieskumníku naopak nájdu ľudia len príspevky od stránok usporiadané podľa zvláštneho algoritmu, vďaka ktorému sa v ňom často objavujú neaktuálne príspevky.

V posledných dňoch sa však objavilo viacero ľudí, ktorí hlásili, že sa im vrátila pôvodná verzia bez Prieskumníka. Jednalo sa však len o chybu, ktorú už Facebook opravil – uvádza Denník N a odvoláva sa na hovorcu Facebooku. S „raketkou“ budeme musieť teda všetci žiť ešte niekoľko mesiacov.

Prečítajte si aj:

VIDEO: Slováci ako pokusní králici: Facebook testuje na Slovensku funkciu, ktorá zabíja médiám prirodzený dosah ich príspevkov

Značky: