Unikátna aplikácia na úpravu fotiek dostane novú funkciu.

Prisma je aktuálnym hitom medzi mobilnými aplikáciami. Od júna bola dostupná vo verzii pre iOS a stiahlo si ju viac ako 16,5 milióna používateľov, ktorí upravili celkovo 65 miliónov fotiek. Od tohto týždňa je aplikácia dostupná aj pre Android a každý deň zaznamená v priemere 2 milióny stiahnutí.

Úspech aplikácie spočíva v tom, že ponúka doteraz nevídané filtre. Zabudnite na Instagram, Prisma premení vaše fotky na umelecké diela. Niektoré z nich budú vyzerať ako obrazy. Je to dané tým, že aplikácia využíva komplexné filtre a aby vaše fotky upravila, musí sa pripojiť do internetu a využiť výpočtový výkon v cloude. To v praxi znamená, že Prismu bez internetového pripojenia nepoužijete.

Aplikácia ponúka viac ako 35 filtrov, aktuálne však umožňuje iba úpravu fotiek. Viacerí používatelia by ocenili aj úpravu videa a práve túto funkciu ponúkne aplikácia niekedy „počas nasledujúcich týždňov„. Potvrdil to Alexey Moiseenkov, výkonný riaditeľ spoločnosti.

Dôvod, prečo funkcia nie je dostupná už dnes, je cloudová infraštruktúra. Tá ešte nie je pripravená na aplikovanie filtrov do videa, čo je oveľa náročnejšie v porovnaní so statickými obrázkami.

Prismu sťahujte z App Store a Google Play.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Prisma, najobľúbenejšia fotoaplikácia súčasnosti, je oficiálne dostupná pre Android

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit