Intel sa vraj pripravuje na zmenu značenia.

Procesory Intel s označením Core „i“ sú tu s nami už 15 rokov. Prvýkrát sa objavili v čipoch Core prvej generácie, ktoré boli uvedené na trh v roku 2008. Hoci výrobca mal vo svojom portfóliu aj čipy so starším označením Celeron a Pentium, práve procesory Core tvorili absolútny základ jeho ponuky.

Spoločnosť Intel však teraz potvrdila, že vo svojej nadchádzajúcej generácii Meteor Lake s týmto pomenovaním možno skoncuje. Namiesto známych Core i3, i5, i7 a i9 bude Intel pri nových čipoch zrejme používať označenie „Core Ultra“. Podrobnosti však zatiaľ nie sú známe.

Prvý náznak takejto zmeny sa prvýkrát objavil na webovej stránke hry Ashes of the Singularity, kde sa nový čip zobrazil v benchmarkoch pod názvom „Core Ultra 5 1003H“. Po tom, keď sa táto fáma objavila v médiách, riaditeľ pre komunikáciu Intelu Bernard Fernandes sa k nej vyjadril tweetom, v ktorom vysvetlil zmenu značky. Príliš veľa však nepovedal, iba avizoval, že robia zmeny, ale viac prezradia až počas budúcich týždňov. Nie je teda jasné, či „íčko“ z názvov vypadne úplne, alebo pri niektorých procesoroch zostane zachované.

Označenie Ultra je dnes populárne, využíva ho nielen Samsung pri smartfónoch, ale aj iné spoločnosti. V každom prípade, ak by nové označenie sprehľadnilo produktové rady procesorov Intel, ktorých výkon teraz treba vyčítať z reťazca čísiel, bolo by to len dobre.

Zdroj: Digitaltrends.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.