Úspech spoločnosti Profesia s platovým prieskumom v Európe, podnietil jeho autorov k vytvoreniu celosvetovej stránky Paylab. Umožňuje tak zamestnancom na celom svete zistiť, či je ich plat primeraný oproti ostatným zamestnancom pracujúcim na rovnakej pozícii a v rovnakom regióne.

Každého z nás zaujíma, či je jeho plat spravodlivý. Väčšina ľudí si myslí, že by mala zarábať viac, ale toto presvedčenie je postavené hlavne na subjektívnych pocitoch. Neradi sa o svojom plate rozprávame, ani v rodine či medzi priateľmi. Plat sa stal pre mnohých z nás tabu.

Slovenská spoločnosť Profesia s dlhoročnými skúsenosťami v online recruitmente, člen fínskej mediálnej skupiny Alma Media, prišla už v roku 2007 s riešením, ako ľuďom pomôcť a umožnila im zisťovať a porovnávať si plat s ostatnými zamestnancami, ktorí pracujú na rovnakej pozícii, v rovnakom regióne. Prieskum bol spustený najprv na Slovensku a neskôr sa rozšíril do desiatich krajín Európy od Fínska až po Bosnu a Hercegovinu. Veľký záujem o službu, desiatky tisíc návštevníkov denne, viac ako 3,2 milióna zozbieraných platových údajov z 10 krajín Európy, podnietili autorov prieskumu platov k vytvoreniu celosvetovej stránky na porovnávanie platov – www.paylab.com.

Používateľ na stránke vyplní krátky formulár a dozvie sa, či je jeho plat nižší, vyšší alebo porovnateľný s ostatnými respondentami na danej pozícii a v danom regióne. Táto služba je pre používateľov bezplatná.

Každý vyplnený dotazník podlieha trojfázovej kontrole, kým sa uzná za platný a až potom jeho údaje vstupujú do výpočtov pre ďalších používateľov. Dotazníky majú platnosť jeden rok. Prieskum platov je transparentný, používateľ vie aj to, s akou veľkou vzorkou dát sa jeho údaj porovnáva.

Zamestnanci na celom svete majú možnosť zistiť, či je ich plat primeraný oproti ostatným zamestnancom pracujúcim na rovnakej pozícii a v rovnakom regióne.

Značky: