Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po uzavretí výzvy Fondu SK-NIC na podporu malých projektov nás hodnotiaca komisia oboznámila s výsledkami. Spomedzi 56 prihlásených projektov bolo odporučených na podporu 11!

43 % všetkých žiadostí je z oblasti školstva, no medzi žiadateľmi figurovali aj občianske združenia, fyzické osoby, „eseročky“, nadácie či cirkevné organizácie.

„Sme radi, že proces prvej výzvy prebehol úspešne. Bolo prijatých dostatok žiadostí a väčšina z prihlásených volila tému vzdelávania v oblasti informačno-komunikačných technológií. Potvrdzuje to správnosť výberu tém pre výzvu prvého kola,“ povedal Peter Bíro, riaditeľ spoločnosti SK-NIC, a.s.

Z celkového počtu prihlásených projektov (56) prešlo formálnou kontrolou 40 projektov. 18 z nich splnilo aj kvalitatívne požiadavky a dostalo sa do druhého kola hodnotiaceho procesu. V hodnotení sa kládol dôraz nielen na prínos pre cieľovú skupinu, ale aj na spôsob realizácie projektu, efektivitu či udržateľnosť projektu. Hodnotitelia napokon posunuli na schválenie 11 najlepších projektov.

“Všetkých predložených jedenásť projektov splnilo kritéria odbornej komisie a boli pripravené v súlade s pravidlami výzvy. Ako konečný schvaľovateľ sme sa rozhodli prideliť podporu všetkým vybraným projektom. Vzdelávanie mladých ľudí v oblasti informačných technológií a kybernetickej bezpečnosti či už na školách, alebo prostredníctvom neziskových organizácií je v dnešnom digitálnom svete nesmierne dôležité“, povedal Jaroslav Kmeť, generálny riaditeľ IT sekcie ÚPVII.

 Požadované sumy sa hýbu v rozmedzí od 5 000 EUR do 10 000 EUR, čiže v súlade s podmienkami výzvy. Z Fondu SK-NIC tak prerozdelíme prakticky celú vyčlenenú sumu 100 000 EUR medzi spomínaných 11 projektov.

Podporu z prvej výzvy Fondu SK-NIC dostanú tieto projekty:

ŽiadateľNázov projektuSchválená suma
Od emócií k poznaniu, n.o.Bezpečnejšie online prostredie pre žiakov a
študentov
9 934 €
Learn2Code o.zProgramujeme s GalaxyCodr10 000 €
Stopka n.oNalieváreň v Corvusáckom PROGRESSbare10 000 €
Asociácia pre mládež, vedu a technikuJunior Internet10 000 €
KASPIANS OKO-m bezpečne na internete10 000 €
Spolok nepočujúcich pedagógovZvýšenie porozumenia o ochrane údajov u nepočujúcich osôb7 373 €
Základná škola Pavla DobšinskéhoPo stopách interaktívnej podlahy10 000 €
IPčkoPomáhame mladým cez internet10 000 €
Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v KošiciachLetná škola kyberkriminality 20204 990 €
Stredná priemyselná škola elektrotechnickáSecure Zochova5 437 €
Stredná odborná škola lesnícka a drevárska J.D.M. Lipt . HrádokModernizácia materiálno-technického vybavenia odbornej učebne geograficko informačných systémov10 000 €

 

Zmluvy o poskytnutí finančnej podpory budeme s autormi úspešných projektov uzatvárať individuálne, pričom financovanie prebehne po podpise zmluvy.

Všetky potrebné informácie o Fonde SK-NIC nájdete na webe spoločnosti SK-NIC, a.s. alebo na webe Nadácie Pontis.

Značky: