O príprave snímačov odtlačkov prstov pre LCD panely vieme už dlhšie.

Čítačky zabudované v displeji smartfónu naberajú na popularite a celkom svižným krokom nahrádzajú klasické čítačky. Začiatkom tohto roka čínsky výrobca Fortsense oznámil spustenie výroby snímačov odtlačkov prstov pre cenovo dostupnejšie LCD displeje (TN, IPS a ďalšie). Čínska spoločnosť Tianma dokonca už predstavila svetovo prvý snímač odtlačkov prstov TFP, ktorý funguje na celej obrazovke. 

Ďalším dôležitým vývojom je možnosť zvýšenej integrácie. Napríklad dotknutie sa ikony aplikácie chránenej odtlačkami prstov povedie k jednorazovému prečítaniu vzoru prsta a identifikácii majiteľa, čím sa eliminuje potreba zadávať heslo. Podľa predstaviteľov spoločnosti Tianma je táto technológia pripravená na hromadnú výrobu. Spoločnosť už začala vzorky rozposielať veľkým OEM výrobcom.

Aj TCL už vyvinulo technológiu jednobodového snímania odtlačkov prstov na LCD obrazovke, ktorá by sa mohla dostať do masovej výroby už tento rok. Pokiaľ ide o technológiu viacbodového snímania odtlačkov prstov, tak na ňu si budeme musieť počkať až do roku 2021.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Príde čítačka odtlačkov aj do LCD displejov?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.