Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ARCHOS poskytuje používateľom kryptomien dokonalú hardvérovú peňaženku, ktorá zabezpečuje ich digitálnu menu, umožňuje bezpečné ukladanie súkromných kľúčov a zabraňuje pokusom o krádež. ARCHOS Safe-T Mini bude predstavený na MWC 2018 v Barcelone (hala 6 – stánok B60). Archos Safe-T Mini bude k dispozícii na Slovensku od júna 2018 s doporučenou koncovou cenou 49,99 € vrátane DPH.

ARCHOS je aktívnym členom skupiny SYSTEMATIC PARIS REGION, ktorý vytvoril špecifickú pobočku Digital Trust and Security s cieľom podporiť a rozvíjať bezpečnostné technológie v digitálnom svete. ARCHOS Safe-T mini je v súlade s rozvojom tejto tematickej skupiny, ktorá v prípade kryptomien spolupracuje s partnermi ako par OCamlPro, Secure-IC alebo Gemalto. Spoločnosť Digital Trust & Security tiež podporila, uľahčila vznik a nasadenie dôležitých projektov ako iTrac alebo MoneyTrack.

ARCHOS Safe-T mini je prvým produktom ARCHOS R & D v tejto oblasti. Team poskytol svoje odborné znalosti v oblasti zabezpečenia digitálnych údajov a pri navrhovaní a vývoji systému ARCHOS Safe-T mini. Na zabezpečenie výrobného procesu sa bude zariadenie vyrábať vo Francúzsku.

Hlavné bezpečnostné špecifikácie ARCHOS Safe-T mini:

  • Vytvára a ukladá súkromný kľúč v peňaženke off-line a zabraňuje útočníkom k získaniu prístupu k súkromnému kľúču počas on-line pripojenia.
  • Vykonáva všetky operácie kryptovania v zariadení off-line.
  • Chráni obrazovku na zobrazenie informácií o transakcii tak, aby nechala držiteľa skontrolovať podrobnosti každej transakcii pred podpisom. Neexistuje žiaden spôsob, ako by hackeri mohli zmeniť transakcie bez povšimnutia majiteľa.
  • Softvér od výrobcu nainštalovaný na zariadení vyžaduje nastavenie PIN kódu, aby sa zabezpečilo, že k nemu pristupuje a používa ho iba majiteľ

ARCHOS Safe-T mini sa pripája k počítaču alebo mobilnému zariadeniu pomocou micro USB kábla. Po nastavení požadovaného 4 – 9 miestneho PIN kódu generuje a bezpečne uloží súkromný kľúč. Každá transakcia sa zobrazí na obrazovke a musí byť fyzicky schválená pomocou tlačidiel v peňaženke. Umožňuje jednoduchým spôsobom spravovať odosielanie a prijímanie mincí z iných peňaženiek. Ak je hardvérová peňaženka rozbitá, stratená alebo odcudzená, majiteľ  má vďaka obnovovaciemu kľúču možnosť obnoviť zálohované dáta.

ARCHOS Safe-T mini je kompatibilný s nasledujúcimi softvérmi: Electrum, Ethereum, GreenAddress / Greenbits, MyCrypto a Mycelium. Podporuje Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Litecoin, Zcash a ďalšie.

ARCHOS Safe-T mini špecifikácia :

  • CPU : 120 MHz ARM procesor Cortex-M3
  • LCD : OLED 128x64p
  • Rozmery : 58mm x 7,8mm
  • Pripojenie : Micro USB HID 2.0
  • OS kompatibilita : Google Android, Linux, Mac OS X, Microsoft Windows

V roku 2018 ARCHOS začne riešiť vertikálne trhy na uspokojenie potrieb držiteľov kryptomien s novými funkciami, ktoré používateľom umožnia:

  • Zvýšiť bezpečnosť svojich transakcií
  • Získat jednoduche obchodovania s kryptocentrami
  • Byť schopný ľahko si vymieňať svoje kryptomeny

ARCHOS zvolil spoločnosť DomRaider Group ako prvého partnera. Dve francúzske spoločnosti budú podporovať ARCHOS Safe-T mini v komunite DomRaider.

Skupina DomRaider nedávno ukončila  úspešnú ICO kampaň, pri ktorej predala 560 miliónov mincí prispievateľom po celom svete. Skupina DomRaider predstavila aukčný systém Auctionity, čo je systém na  decentralizovanie a zabezpečenie aukcií v celosvetovom meradle s použitím  DomRaider Token (DRT) technológie ako záruky platby.

Spoločnosť ARCHOS a DomRaider Group uvedú na trh spoločnú značku ARCHOS Safe-T mini a ponúknu 50 EUR v DomRaider mene prvým 50 000 držiteľom.

Značky: