Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po uplynutí časovej lehoty na predkladanie prvých výziev môžeme konštatovať, že bolo prijatých celkovo 56 žiadostí. Suma požadovanej podpory dokonca niekoľkonásobne prekročila sumu určenú na podporu v tomto kole výzvy.

Prvú žiadosť prijala Nadácia Pontis už deň po zverejnení výzvy, teda 1. októbra 2019 a poslednú  31. októbra 2019 o 23:35 hod, čiže niekoľko minút pred uplynutím časovej lehoty. Najnižšia žiadaná suma je 2.989,- EUR a najvyššia je 10.000,- EUR.

Po uzatvorení časového rámca na predkladanie výziev sme s napätím očakávali prvú správu o počte prihlásených projektov, požadovanej sume, ale hlavne, aké projekty sa prihlásili. Informácia nás milo prekvapila. Potvrdzuje to správnosť výberu tém do prvej výzvy,“ povedal Peter Bíro, riaditeľ spoločnosti SK-NIC, a.s.

Najviac žiadostí prišlo zo strany občianskych združení a stredných odborných škôl. Medzi žiadateľmi sú aj základné školy, samosprávy, fyzické osoby, ale aj centrá sociálnych služieb a ďalšie organizácie.

„Teší ma, že o túto pilotnú výzvu prejavil záujem tak veľký počet žiadateľov a projekty, ktoré predložili, zrejme presiahnu aj alokovanú sumu. Budeme teraz čakať na vyhodnotenie Nadácie Pontis a predloženie návrhu projektov. Pri príprave ďalších výziev budeme vychádzať z tejto prvotnej skúsenosti a výzvy nastavovať čo najviac tak, aby vyhovovali potrebám internetovej komunity,“ zhodnotil Jaroslav Kmeť, generálny riaditeľ IT sekcie Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.

V prvej výzve je na projekty vyčlenená suma 100.000,- EUR. Jednotlivým projektom, ktoré splnia podmienky výzvy a budú potvrdené ÚPVII, poskytneme financie v rozmedzí od 2.500,- EUR do 10.000,- EUR.

Cieľom prvej výzvy je podporiť projekty z oblasti:

  • vzdelávania v oblasti informačno-komunikačných technológií,
  • informačnej/kybernetickej bezpečnosti.

Všetky potrebné informácie k Fondu SK-NIC sú na webe spoločnosti SK-NIC, a.s. a na webe Nadácie Pontis, ktorá je poverená procesom zberu žiadostí a vyhodnocovaním projektov.

Výzva bola uverejnená od 30. septembra do 31. októbra 2019.

Značky: