Siedma generácia Intel Core procesorov, s architektúrou Kaby Lake, sa dostane na trh v prvých zariadeniach už v septembri. Podľa Intelu budú do Vianoc nové procesory poháňať 100 rôznych modelov laptopov a 2-in-1 tabletov.

V tlačovej správe Intel opísal hlavné výhody novej architektúry:

  • Rýchlejšie a responzívnejšie – nové procesory sú až o 12% rýchlejšie pri bežnej práci a až o 19% rýchlejšie pri práci na webe oproti vlaňajším modelom.
  • Prístup k 4K obsahu a práca s ním – siedma generácia procesorov umožňuje plynulé streamovanie a dekódovanie 4K obsahu, ale aj jeho vytváranie – vďaka vylepšeniam architektúry je teraz editácia 4K a 360-stupňového videa až 15 krát rýchlejšia oproti 5 rokov starému počítaču.
  • Hranie v pohybe – integrovaná grafika v Kaby Lake procesoroch je 3-krát výkonnejšia v porovnaní s 5 rokov starými procesormi. Zároveň plná podpora Thunderbolt 3 rozhrania umožňuje pripájanie externých grafických kariet pre maximálny výkon.
  • Najtenšie a najľahšie zariadenia vôbec – niektoré laptopy so siedmou generáciou Core procesorov sú tenšie ako smartphone, pritom ponúkajú plnohodnotný výkon aký od počítača očakávate.

My sme na nové procesory rozhodne zvedaví a nevieme sa dočkať tenších, ľahších a výkonnejších počítačov. Predpokladáme, ze nová architektúra, ktorá je v prvom rade vylepšením vlaňajších Skylake procesorov, bude poháňať aj dlho očakávané redizajnované MacBooky Pro – tých by sme sa podľa posledných informácií mali dočkať v októbri.

Wafer z ktorého sa neskôr vyrábajú mikroprocesory

Wafer z ktorého sa neskôr vyrábajú mikroprocesory siedmej generácie

Zdroj: newsroom.intel.com

Autor: Pavol Ondruška

Značky: