Jedinečný telefón nie je pre každého.

Snahy Európskej únie vyvolali viaceré otázniky nad budúcnosťou portov pri Apple produktoch. Na túto tému zareagoval aj Ken Pillonel. Študent robotiky zo Švajčiarska ukázal svetu svoj iPhone X s plne funkčným USB-C portom. 

Krátko po predstavení sa ten istý telefón dostal do dražby na eBay. V čase písania článku bola jeho cena na hodnote takmer 5000 dolárov (4.11.2021 o 10:00 je cena už 80 000 dolárov). 

iPhone X s USB-CZdroj: ebay

Pokiaľ sa pozrieme o aký telefón vlastne ide, tak základom je použitý iPhone X 64GB v čiernej farbe. Súčasťou dodávky je len škatuľa bez príslušenstva (škoda, aspoň nálepku mohol pribaliť). Pillonel tiež odporúča, aby sa telefón nepoužíval ako primárne zariadenie, a aby sa z tohto telefónu neobnovovali a nevymazávali údaje.

Kompletná premena tohto iPhonu X je podrobne zaznamenaná aj vo videu, ktoré Pillonel nahral na svoj YouTube kanál. 

Ak by ste si chceli podobnú premenu iPhonu vyskúšať sami, celý projekt je voľne prístupný a všetky pokyny nájdete na GitHub. Pillonel povedal, že v úpravách iPhonov s USB-C chce pokračovať a rovnako oznámil aj práce na novom projekte – USB-C konektor chce pridať aj do slúchadiel AirPods.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.