Dron Falcon 8+ s logom Intelu je postavený na predošlom modeli od ich dcérskej firmy Ascend Technologies.

Falcon 8+ je však viac než len dron. Jedná sa o kompletné riešenie pre priemyslové inšpekcie, prieskum a mapovanie. Rotory drona sú riešené patentovanou V-formáciou, aj vďaka ktorej dosahuje rýchlosť až 55 km/h.

K dronovi firma pribaľuje rôzne príslušenstvo potrebné v priemyslových aplikáciách – vymeniteľné batérie, komunikačný systém zabudovaný priamo do drona, či špeciálny vodeodolný ovládač Intel Cockpit.

intel-cockpit_nowat

Intel sa naplno púšťa do boja na poli dronov. Spoločnosť v Januári kúpila firmu Ascend Technologies, na základe ktorej patentov je tento dron vybudovaný. Nedávno kúpili aj Movidius, výrobcu kamerového systému pre projekt Tango. Intel tiež vyrába vlastné čipy a kamerový systém RealSense, ktorý okrem iného dodáva do dronov iných výrobcov. Zároveň je majoritným investorom v čínskej firme Yuneec, ktorá je považovaná za hlavného rivala pre firmu DJI.

Zatiaľ čo „amatérsky“ trh s dronmi je dominovaný firmou DJI, ktorá ovláda zhruba 70% trhu, profesionálny/priemyslový segment je stále rozdrobený a zatiaľ sa neobjavil žiadny dominantný hráč. Intel sa práve preto so svojím kompletným riešením Falcon 8+ zameriava na tento segment.

Zdroj: The Verge

Značky: