Nedávno sa na internete objavila na predaj nová verzia PS4 s názvom PS4 Slim. Po pár ďalších obrázkoch a unboxingu sme našli už aj celú recenziu zariadenia. Čo všetko sa zmenilo?

Podľa recenzie na nezávislej stránke Let’s Play Video Games je po hardvérovej stránke PS4 Slim prakticky totožná s pôvodnou PS4. Výkon je rovnaký, hry bežia rovnako dobre. Nenájdete tu žiadne nové funkcie, žiadne upscalovanie do 4K alebo HDR funkcie. Jednoducho, je to menšia PS4 s trochu odlišným dizajnom.

 

Zmenil sa dizajn, konzola je teraz, samozrejme, menšia. Rozmery PS4 Slim sú 264 x 39 x 288 milimetrov, čo je podstatne menej oproti pôvodným 275 x 53 x 305 milimetrov. Nejedná sa o taký rozdiel ako medzi PS2 a PS2 Slim, ale PS4 samotná už bola dosť malá konzola.

Celé zariadenie je teraz z matného čierneho plastu a prístup k HDD, aby ste si ho mohli vymeniť, je jednoduchší. Zmenili sa tlačidlá na zapínanie a vysúvanie optických diskov a na PS4 Slim už nenájdete podsvietený LED pásik ako na pôvodnej konzole. USB porty sú umiestnené odlišne, už nesedia tesne vedľa seba, ale sú od seba vzdialené – pravdepodobne aby nebol problém so zapojením širších USB kľúčov.

Zmena nastala aj v ovládači DualShock 4. Ten má po novom celé matné telo, takže nemáte okolo tlačidiel lesklý plast, na ktorom sa chytajú odtlačky prstov. D-Pad má teraz uprostred malú jamku, do ktorej lepšie sadne prst – čo určite poteší hráčov bojoviek.

Okrem toho je na touchpade priesvitný prúžok, cez ktorý vidíte svetielko z LED diódy na ovládači – pomôže to keď hra diódou indikuje stav zdravia, alebo keď hráte viacerí a každý má svoju farbu na ovládači, tak nemusíte otáčať ovládač hore nohami. Hlavnou výhodou však je možnosť hrať v „káblovom“ režime – ak pripojíte nový DS4 ku konzole káblom, môžete prenášať dáta káblovo a nie bezdrôtovo, teda bez zbytočnej odozvy.

Čo vravíte na nové zmeny? Páči sa vám menšia PS4 Slim? Alebo s napätím čakáte na PS4 Neo?

Zdroj: letsplayvideogames.com
Autor: Pavol Ondruška

Značky: