Už sme vás informovali, že do smartfónov Huawei sa dostanú namiesto Google Maps mapové podklady od firmy TomTom. To je pomerne zaujímavá téma, z ktorej je evidentné, že Huawei sa jasne pripravuje na to, ísť svojou vlastnou cestou a takpovediac vymaniť sa z toho, aby musel používať služby niektorej z americkej firmy.

My sme následne spoločnosť TomTom so sídlom v Holandsku oslovili a položili sme im niekoľko otázok. Na naše otázky odpovedá Remco Meestra (RM), Senior Manager, Global Corporate PR and Benelux PR. Tu sú odpovede:

TI: Čo je presne súčasťou dohody s Huawei – mapy, dopravné informácie a ešte čo viac?
RM: Môžeme potvrdiť, že cez vývojové rozhranie spoločnosti Huawei je teraz možné využívať API pre TomTom aplikácie, mapový obsah a dopravné služby.

TI: V čom sú mapy od TomTom lepšie a výhodnejšie ako to, čo poskytuje Google?

RM: TomTom je dlhodobo globálnym lídrom v real-time mapách pre najväčšie technologické spoločnosti na svete, výrobcov automobilov, organizáciu správy vozového parku, mestá, ale aj samotných vodičov.

Máme kompletné portfólio služieb, vrátane informácií o premávke, rýchlostných kamier, parkovaní, EV službách, čerpacích staniciach pohonných hmôt, cenách benzínu a nafty, ale aj počasia. To všetko dáva našej mapovacej technológii pridanú hodnotu v reálnom čase.

TI: Ide o dlhodobú spolupráca s firmou Huawei a bude sa využívať systematicky aj v budúcnosti?
RM: Podrobnosti našej zmluvy s firmou Huawei nezverejňujeme.

TI:Bude Huawei používať mapy TomTom aj v prípade, ak sa tento výrobca telefónov nakoniec dohodne s vládou USA o možnosti využívania služieb Google?

RM: To je otázka pre spoločnosť Huawei

 

Následne sme sa s podobnými otázkami obrátili aj na spoločnosť Huawei

Viac o mapách TomTom 

TomTom Traffic Index: Bratislava je na tom v doprave horšie ako Viedeň alebo Praha. Ako je to s Košicami?

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.