Spoločnosť predstavila novinky pre rok 2019.

Prezident Qualcommu najprv odprezentoval OnePlus, ako jednu z prvých spoločností, ktorá predstaví 5G smartfón s modemom Snapdragon X50 a o niečo neskôr Qualcomm predstavil aj nový herný čipset Snapdragon 675. Čipová sada s novým CPU je vylepšenou verziou stále aktuálneho Snapdragonu 670.

Oproti aktuálnej verzii sa vylepšenie udialo v type procesora s jadrami Kryo 460. Dve jadrá sú založené na novom Cortex-A76 s taktom až 2 GHz, pričom ostatných šesť jadier Cortex-A55 je zameraných na efektivitu.

GPU a ISP zostávajú rovnaké, ako tomu bolo aj v prípade Snapdragon 670 (Adreno 612 + Spectra 250). Nová čipová sada je vybavená množstvom herných optimalizácií, vrátane enginov Unity, Unreal, Messiah, NeoX. K dispozícii je tiež podpora populárnych nástrojov a API, vrátane Vulkan, OpenGL 3.2, OpenCL a Snapdragon profiler.

Funkcie pre fotoaparáty boli samozrejme tiež vylepšené a čipová sada podporuje trojité fotoaparáty s rozlíšením až 16 Mpx, poprípade jeden senzor s rozlíšením 25 Mpx. Snapdragon 675 bude podporovať rýchlu nabíjaciu technológiu Quick Charge 4+ a Qualcomm ju uvoľní pre všetkých výrobcov, ktorí budú pripravení na jej implementáciu do svojich zariadení.

Pri pohľade na výbavu v oblasti konektivity je vidieť Bluetooth 5.0, Dual VoLTE, dual-band Wi-Fi 802.11 ac s MIMO 2×2. V základnej výbave samozrejme budú aj ostatné populárne systémy pre lokalizáciu, ako aj podpora rýchleho sťahovania do rýchlosti Cat. 12 (až 600 Mbps).

Najnovšia platforma z dielne Qualcommu je už k dispozícii OEM výrobcom, pričom prvé zariadenia so Snapdragonom 675 by sa mali na trhu objaviť už začiatkom roka 2019.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei vyrobil nano pamäťovú kartu, chce z nej spraviť štandard

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.