Smartfón v hodnote 1 499 dolárov je dodávaný s TWS slúchadlami Master & Dynamic.

Spoločnosti ASUS a Qualcomm sa spojili a vytvorili smartfón, ktorý predvádza technologické možnosti oboch výrobcov. Aj keď je tento telefón zdanlivo dostupný pre 1,6 milióna členov programu Snapdragon Insiders (Beta testerov), od augusta by sa mala dostupnosť tejto novinky výrazne zlepšiť.

Telefón nesie označenie Smartphone for Snapdragon Insiders. Využíva čipovú sadu Snapdragon 888 5G (nie však najnovší Snapdragon 888+). Má osemjadrový 2,84 GHz procesor a GPU Adreno 660. Má to, čo Qualcomm popisuje ako „najkomplexnejšiu podporu pre všetky kľúčové pásma 5G sub-6 a mmWave“, spolu s podporou WiFi 6 a WiFi 6E s rýchlosťou až 3,6 Gb/s. Zariadenie disponuje 16 GB pamäte RAM LPDDR5 a 512 GB úložiskom.

6,78-palcový AMOLED displej od spoločnosti Samsung má obnovovaciu frekvenciu 144 Hz, čo tento smartfón predurčuje na kvalitné herné zážitky. Obrazovka má jas až 1 200 nitov a aj certifikáciu HDR10 a HDR10+. Telefón má na zadnej strane tri fotoaparáty: 64 Mpx hlavný, 12 Mpx ultraširokouhlý a 8 Mpx teleobjektív. Novinka podporuje záznam videa až 8K. Zariadenie tiež disponuje 24 Mpx selfie kamerou s automatickým AI priblížením.

Qualcomm tvrdí, že ide o jeden z prvých telefónov, ktoré podporujú Snapdragon Sound, ktorý má funkcie ako nízka latencia Bluetooth, profily počúvania, aktívne potlačenie hluku (ANC) a podpora zvuku vo vysokom rozlíšení až 24 bitov/96 kHz. Spolu so stereo reproduktormi je telefón dodávaný s TWS ANC slúchadlami.

K dispozícii je tiež podpora rýchleho nabíjania Qualcomm Quick Charge 5, ktorá by mala podľa spoločnosti nabiť 4 000 mAh batériu až na 70 percent kapacity za pol hodinu alebo úplne za 52 minút. Telefón má navyše sloty pre dve SIM karty a má nainštalovaný štandardný Android 11. Zariadenie vychádza z dizajnu telefónu ROG Phone 5 a modulu fotoaparátu ZenFone 8 Flip. Predovšetkým však ide o demonštráciu mobilných technológií spoločnosti Qualcomm.

Smartfón navrhnutý spoločnosťou ASUS pre Snapdragon Insiders bude spočiatku dostupný iba v niekoľkých krajinách, vrátane USA, Veľkej Británie, Japonska a Južnej Kórey. Zariadenie v hodnote 1 499 dolárov bude dostupné v eShope ASUSTeK a u ďalších predajcov.

asus snapdragon insiders

Zdroj: Engadget

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Ako zistiť, či je váš telefón vodoodolný? Postačí táto aplikácia

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.