Technológia je už plne funkčná.

Novinku na spoločnej udalosti odprezentovali spoločnosti Qualcomm, Vodafone a Thales. Počas predstavenia bol k videniu prvý funkčný smartfón na svete, ktorý túto technológiu integrovanej SIM karty využíval. Pre účely dema sa použil Samsung Galaxy Z Flip3 5G, ktorý bol poháňaný čipovou sadou Snapdragon 888 5G a systémom Thales iSIM. Prvé správy o tejto technológii sme priniesli ešte v roku 2018.

Rovnako, ako v prípade eSIM, ani tu nie je potrebný žiadny ďalší slot. Táto prelomová novinka nemá však nahradiť iba klasickú SIM, ale aj spomínanú a pomaly sa rozširujúcu eSIM. 

Demonštrácia prebehla v Európe, pričom k ukážke sa použila existujúca infraštruktúra. Ukážka aj ukázala celkovú prepravenosť tejto technológie. Medzi najväčšie výhody spojenia iSIM a procesora patrí lepšia integrácia systému, vyšší výkon a väčšia kapacita pamäte. Zároveň nie je potrebné do hardvéru integrovať ďalší čip, ktorý sa pridáva v prípade eSIM.

Nová technológia je v súlade so špecifikáciami GSMA a prináša výhody pre všetky oblasti použitia a dokonca umožní lepšiu integráciu mobilných služieb do iných zariadení ako mobilných telefónov. 

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.