Jedna z najhorších vecí pri používaní bezdrôtových slúchadiel je omeškaný zvuk, ktorý môže prekážať hlavne pri pozeraní filmov či hraní hier.

S týmto problémom sa často stretávame a to aj pri drahších slúchadlách, akými sú napríklad Sony WH-1000X M3. Razer však nedávno prišiel s riešením v podobe herných slúchadiel Razer Hammerhead. Tie sa pri povolení takzvaného “herného módu” nastavia na oneskorenie len 60 ms. Výsledok by tak mal zladiť to, čo počujete, s tým, čo je na obrazovke.

Na novinku upozornil portál The Verge. Slúchadlá využívajú prispôsobiteľnú verziu rozhrania Bluetooth 5.0, aby táto funkcia bežala správne a aby sa zachovala kvalita zvuku a výdrž batérie pri režime s nízkym oneskorením. Na jej zapnutie postačí trojité klepnutie na slúchadlo. S podobnou funkciou sme sa už u spoločnosti Razer mohli stretnúť a to konkrétne pri herných myšiach, ktoré mali takisto veľmi nízke oneskorenie.

Razer Hammerhead sú svojim dizajnom podobné Apple AirPods. Môžete ich vložiť do ich nabíjacej krabičky a mať ich tak všade so sebou. Slúchadlá ponúkajú IPX4 vodeodolnosť a 3 hodiny požívania na jedno nabitie, čo je oproti ostatným bezdrôtovým slúchadlám pomerne málo. Dodávané puzdro ponúka 4 nabitia s celkovou výdržou 12 hodín.

Základné úlohy, ako je zmena skladby, prijímanie hovorov alebo aktivácia hlasového asistenta, sa ovládajú pomocou ťuknutia na slúchadlo. Ak chcete upraviť hlasitosť zvuku, musíte to urobiť pomocou telefónu. Cena 119 eur sa zdá byť zodpovedajúca tomu, čo tieto slúchadlá ponúkajú. Mohli by však trochu vyčnievať z davu kvôli ich nižšej výdrži batérie.

Autor: Samuel Novitzky

Zdroj: The Verge

Titulný obrázok: Razer

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony WH-1000X M3: Špičkové bezdrôtové slúchadlá