Populárny výrobca herného hardvéru a príslušenstva Razer v snahe vstúpiť na trh so smartfónmi kúpil firmu Nexbit. 

Nexbit sa ako výrobca telefónov zrodil na Kickstarteri. Ich prvý a jediný telefón s názvom Robin využíva netradičnú cloudovú technológiu na ukladanie dát – kombinuje 32 GB vnútornej pamäte so 100 GB cloudovým úložiskom a „eliminuje“ tak potrebu SD kariet. Telefón inteligentne rozpoznáva, ktoré aplikácie a dáta ste už dlho nepoužívali a „odprace“ ich do cloudu. V zariadení ostávajú len ikonky a ak na ne ťuknete, dáta sa stiahnu späť do telefónu. Systém uloží aj posledný známy stav aplikácie, takže napriek tomu, že bola aplikácia presunutá do cloudu a späť, môžete pokračovať v práci tam, kde ste prestali. Sami sme telefón v rukách nemali, takže nevieme posúdiť, ako dobre to v praxi funguje.

Keďže teraz je Nexbit súčasťou Razeru, nastali isté zmeny. V prvom rade Nexbit prestal predávať telefóny a príslušenstvo, ale firma prisľúbila existujúcim zákazníkom ešte aspoň 6 mesiacov podpory a vydávanie updatov aspoň do februára 2018.

Nexbit bude pod Razerom fungovať ako samostatná nezávislá divízia s vlastným manažmentom a bude sa zameriavať na produktový dizajn a používateľské rozhranie. Taktiež by si mala v dohľadnej dobe firma zachovať aj svoj názov.

Sme však zvedaví, ako bude vyzerať prvý „Razer phone“.

Zdroj: Tom’s Hardware