Záložná energia pre každého cestovateľa.

Anker Nano Power Bank 22.5W (modelové označenie A1653) je praktická powerbanka, ktorá funguje ako dobré záložné riešenie pre smartfóny s USB-C portom. Využijete ju aj v kombinácii s inými zariadeniami, ak použijete USB kábel. Powerbanka má kompaktné rozmery 75 × 36 × 25 mm a hmotnosť 101 gramov. Ponúka kapacitu 5000 mAh a jej hlavná výhoda spočíva v tom, že má integrovaný USB-C konektor.

Ten je možné zložiť, pokiaľ powerbanku aktívne nepoužívate a vysunúť, pokiaľ potrebujete nabíjať telefón alebo iné zariadenie. Alebo aj vtedy, ak potrebujete powerbanku nabiť. Konektor je navrhnutý tak, aby dokázal nabiť aj smartfón v obale, pokiaľ je hrúbka obalu do 5 mm.

Anker Nano Power Bank 22.5W obsahuje aj vstupno-výstupný USB-C port, pomocou ktorého sa môže powerbanka takisto nabíjať. Zároveň k nemu môžete pripojiť iný kábel s USB-C koncovkou alebo nabíjačku pre Apple Watch. Powerbanka sa nabíja výkonom až 18 W, maximálny výstupný výkon dosahuje 22,5 W.

Anker vybavil svoju kompaktnú powerbanku viacerými technológiami, ktoré zabezpečujú bezpečné a spoľahlivé nabíjanie. Vo výbave je senzor teploty a výhodou je podpora pre pass-through nabíjanie, vďaka ktorému môžete súčasne nabíjať powerbanku a aj zariadenie, ktoré je k powerbanke pripojené.

Anker Nano Power Bank 22.5W (A1653)Zdroj: TOUCHIT
Anker Nano Power Bank 22.5W (A1653)

Poznatky z používania

Powerbanku používam s iPhonom 15 Pro Max. V prípade potreby zabezpečí necelé jedno kompletné nabitie, keďže efektívna kapacita powerbanky je na úrovni 3000 až 3500 mAh (pri nabíjaní pomocou každej powerbanky treba počítať s tým, že sa časť energie stratí pri zahrievaní obvodu a konverzii napätia).

Je to dostatočná kapacita na to, aby ma powerbanka zachránila v prípadoch, že by sa zostávajúca energia telefónu blížila k nule, čo sa deje málokedy – ale môže sa to stať niekedy počas cestovania. Powerbanka ponúka dostatok energie, aby telefón bez problémov vydržal pol dňa až necelý deň intenzívnejšieho používania, dokedy sa dostanem na hotel alebo k zdroju energie.

Z pohľadu záložného zdroja energie považujem Anker Nano Power Bank 22.5W za jedno z najlepších riešení, ktoré je aktuálne dostupné na trhu z hľadiska pomeru hmotnosť, kompaktné rozmery, kapacita batérie. Bonusom je spomenutý zabudovaný USB-C port, takže nemusím so sebou nosiť extra kábel.

V prípade Android telefónov by som však možnože zvažoval powerbanku s väčšou kapacitou – najmä ak vyžadujete, aby powerbanka kompletne nabila telefón minimálne jedenkrát. Len v takom prípade treba počítať s vyššou hmotnosťou a väčšími rozmermi.

Anker Nano Power Bank 22.5W nabíja iPhone približne o 15 % pomalšie ako oficiálna rýchla nabíjačka s USB-C káblom. Rýchlosť nabíjania je však rýchlejšia v porovnaní s MagSafe nabíjaním a powerbanka od Ankeru predstavuje praktickejšie riešenie ako MagSafe alebo Qi2 powerbanka. Kompletné nabitie powerbanky trvá cez 1,5 hodiny.

Cena: 25,99 eur

Zapožičal: powerbanku sme si kúpili

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit