Zatiaľ čo model AOC C24G1 je určený prakticky pre každého, monitor AG352UCG6 je zameraný na náročných hráčov. Tomu zodpovedá jeho výbava, ale aj cena, ktorá je na úrovni 775 eur. Pre niekoho je to viac, ako by bol ochotný dať za nový televízor.

AOC AG352UCG6 si však svoju cenovku bez problémov obháji. Ponúka 35-palcový displej s rozlíšením 3440 x 1440 pixelov a pomerom strán 21 : 9. Jeho obnovovacia frekvencia je 120 Hz a nechýba ani podpora technológie G-SYNC. Z hľadiska herného zážitku teda ponúka všetko potrebné. Displej je zakrivený, čo vzhľadom na jeho veľkosť a pomer strán oceňujeme. Na stôl sme si vedľa seba položili 32-palcový plochý monitor a AG352UCG6, subjektívne sa nám lepšie pozeralo na zakrivenú obrazovku.

Výrobca udáva maximálny jas monitora na úrovni 300 cd/m2, my sme namerali hodnotu 337,77 cd/m2. Takisto sme namerali pokrytie farebného priestoru sRGB na úrovni 99,7 % a 76 % pokrytie priestoru Adobe RGB, resp. 82 % v prípade DCI P3. Kontrast je na dobrej úrovni a rovnako aj rovnomernosť podsvietenia displeja. Pripomienky nemáme ani k pozorovacím uhlom. Odozva monitora je 4 ms.

AOC AG352UCG6 ponúka štýlový stojan s nastaviteľnou výškou, natočením aj náklonom. K dispozícii je výrez na manažment káblov a držiak na slúchadlá, ktorý sa nachádza na pravej strane. Spodný rámik displeja ponúka farebné podsvietenie, to si môžete upraviť v nastaveniach. Joystick na ich úpravu je nepohodlný a budete si naň chvíľu zvykať. Slúži totiž aj ako napájacie tlačidlo, takže namiesto potvrdenia nastavenia sme spočiatku monitor omylom vypínali.

Nastavenia sú základné, to potrebné však nájdete. Môžete si upraviť kontrast, jas, herné farby a tiež aj tiene – teda prispôsobiť si zobrazenie čiernej, aby bola viac šedá a videli ste nepriateľov, ktorí sa schovávajú v tieňoch. K dispozícii je aj zrýchlenie, ktoré je prednastavené na strednej hodnote. Počas testovania sme hrali hru DOOM a nevšimli sme si žiadnych duchov ani ďalšie nedostatky. Monitor ponúka režimy FPS, RTS, automobilová hra a prispôsobiteľný herný režim. Mimo herných režimov je k dispozícii režim sRGB.

Z praktického hľadiska musíme uznať, že hrať na G-SYNC monitore s pomerom strán 21 : 9 je skvelý zážitok. Hranie je pohlcujúcejšie a návrat od toho monitora k tradičnej obrazovke nebol vôbec jednoduchý. Na dobré sa ľahko zvyká. Pozitívne je, že obrazovku 21 : 9 už natívne podporuje aj Netflix a niektoré webové prehrávače videa. K dispozícii je takisto plugin pre internetové prehliadače s názvom Ultra Wide Video, takže zobrazovaciu plochu využijete naplno aj v prípade, že video nie je optimalizované pre tento pomer strán. Natiahnutý displej tiež využijete na lepšiu prácu s dvoma aplikáciami vedľa seba a rozlíšenie displeja je optimálne na hranie vzhľadom na výkon dnešných grafických kariet.

AOC AG352UCG6 má vo výbave HDMI 1.4 port, DisplayPort 1.2 a dvojicu USB 3.0 portov. Nechýba ani jack na slúchadlá.

ModelAOC AG352UCG6
Veľkosť a typ panelu35″, VA, 3440 x 1440 px, 120 Hz
Maximálny jas a odozva337,77 cd/m2, 4 ms
Pokrytie farebného priestoru99,7 % sRGB, 76 % Adobe RGB, 82 % DCI P3
Extra funkcieG-SYNC, zakrivenie 1800R
KonektivitaHDMI 1.4, DisplayPort 1.2, 2x USB 3.0
thumbs-up-icon

Výhody

  • veľký a kvalitný VA panel
  • 120 Hz a G-SYNC
  • vhodný na prácu s dvoma aplikáciami
  • lepší zážitok z hrania a sledovania filmov

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • nepohodlný joystick na úpravu nastavení

Verdikt

AOC AG352UCG6 je monitor pre náročných. Ponúka skvelú hernú výbavu a dnes je atraktívnejší aj z dôvodu lepšej podpory videa pre formát 21 : 9.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit