Myš BenQ ZOWIE EC2-A má totožné parametre a vlastnosti ako model FK1+. Rozdielom je dizajn.

Myš je symetrická, určená pre pravákov a podľa výrobcu má strednú veľkosť. Na porovnanie, model FK1+, ktorý má prívlastok extra veľká myš, má rozmery 128 × 68 mm. Tento model, s prívlastkom stredná veľkosť, má o 4 mm užšie telo a o 8 mm menšiu dĺžku.

V praxi sú teda rozdiely vo veľkosti myšiek malé a ak je to možné, odporúčali by sme osobné vyskúšanie myšky pred jej kúpou, nakoľko slovné označenie veľkosti môže zavádzať. To isté platí aj o ergonómii. Všetky sa nám držali pohodlne a dobre sa s nimi pracovalo, ale používateľ si vždy vie vybrať jedno spracovanie, ktoré mu vyhovuje najviac.

Myš využíva optický senzor Avago 3310, ponúka rozlíšenie do 3200 dpi a frekvenciu od 125 do 1000 Hz. USB kábel má dĺžku 2 metre a zmenu DPI vykonáte stlačením tlačidla, ktoré je umiestnené na spodnej strane myši. Vzhľadom k asymetrickému dizajnu sú bočné tlačidlá umiestnené iba na ľavom boku. Spracovanie bočných tlačidiel nám viac vyhovovalo v prípade modelu FK1+, najmä čo sa týka pocitu z ich stláčania.

S používaním myši sme boli spokojní. Najmä v kombinácii s oficiálnou podložkou pod myš a držiakom na káble ponúka výbornú prevádzku, ktorú ocenia aj náročnejší a súťaživí hráči. V prípade tejto myši podložku odporúčame, na drevenom stole boli reakcie myšky bez podložky viditeľne horšie.

Cena: 59,99 eur
Zapožičal: AGEM Computers

Plusy

+ Senzor
+ Ergonómia a dizajn
+ Kvalita spracovania

Mínusy

– Chýba softvér na nastavenie myšky
– Tlačidlo na zmenu DPI je na spodnej strane

Prečítajte si aj:

BenQ ZOWIE FK1+: Herná myška s optickým senzorom Avago 3310

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017 ako súčasť testu herných myší, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit