LG G6 je vlajková loď, ktorá si určite zaslúži miesto v tomto teste.

Bohužiaľ sa nám telefón nepodarilo opätovne zapožičať, aby sme ho mohli testovať a priamo porovnávať s inými vlajkovými loďami aj pre účely tohto článku. Venujeme mu však aspoň túto zmienku, nakoľko sme ho v redakcii už testovali a recenziu naň nájdete TU.

LG G6 má 5,7-palcový displej s pomerom strán 2:1 a rozlíšením 2880 × 1440. Ak chcete smartfón s veľmi tenkými rámikmi okolo displeja a zároveň preferujete rovnú obrazovku, G6 bude pravdepodobne váš favorit. Subjektívne sa nám Samsung Galaxy S8 drží v ruke pohodlnejšie, ale ani k ergonómii LG G6 nemáme pripomienky. Niekomu bude vyhovovať G6 kvôli tomu, že na dotyk a uchopenie pôsobí odolnejšie. Displej podporuje prehrávanie HDR obsahu, aktuálne je to jediný smartfón / tablet, ktorý je kompatibilný s HDR videami v službe Netflix. Konkurencia podporuje Amazon Prime, v praxi preferujeme kompatibilitu s Netflixom.

G6 poháňa procesor Snapdragon 821 a v základnej verzii ponúka kombináciu 4 GB RAM a 32 GB úložisko. Použitý procesor je z minulého roka, bol však optimalizovaný na použitie v kombinácii s G6-kou. Chod systému a aplikácií je bezproblémový. Telefón je odolný voči vode a prachu na úrovni IP68, čítačku odtlačkov prstov má umiestnenú v zapínacom tlačidle na zadnej strane telefónu. To je v prípade LG štandard.

Vlajková loď od LG obsahuje duálny fotoaparát, ktorý kombinuje fotoaparát s klasickým a fotoaparát so širokouhlým objektívom. Je to zaujímavá kombinácia. So širokouhlým fotoaparátom sa dá výborne vyhrať, hodiť sa môže najmä pri natáčaní videí alebo pri fotení krajinky nielen na dovolenke. Kvalita duálneho fotoaparátu je veľmi dobrá a vďaka kombinácií dvoch objektívov ponúka aj čiastočné optické priblíženie.

Detail fotoaparátov na smartfóne LG G6

LG G6 ponúka 3300 mAh batériu, USB-C port aj 3,5 mm audio jack. Telefón štartoval predaj s cenovkou 699 eur, avšak dnes ho kúpite minimálne o 100 eur lacnejšie. Ponúka teda dobrý pomer cena/výkon a stojí za zváženie aj napriek minuloročnému procesoru a iba 32 GB úložisku.

Hodnotenie

+ odolná konštrukcia, tenký rámik okolo displeja, HDR displej, duálny fotoaparát, pomer cena/výkon
– o niečo slabší procesor v porovnaní s konkurenciou, 32 GB v základnej verzii

TOP3 pre LG G6

  • Tenký rámik okolo displeja
  • Duálny fotoaparát s klasickým a širokouhlým objektívom
  • Aktuálne dobrý pomer cena/výkon

Cena: 599 eur

 

Operačný systém: Android 7.0
Formát SIM: Nano SIM
Rozmery: 149 × 72 × 8 mm
Hmotnosť: 163 g
Odolnosť: IP68
Konektor: USB-C
Displej: 5,7″
Rozlíšenie: 1440 × 2880 px

Model telefónu  LG G6
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]4 / 32
ProcesorSnapdragon 821, 4-jadrový, max. frekvencia 2,35 GHz
Displej, počet fariebLCD IPS, 16 miliónov
Slot na pamäťovú kartumicroSDXC do 2 TB
Bluetooth, Wi-Fi, USB-C, GPS, NFC4.2 LE, ABGNac, áno, áno, áno
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 3300 mAh
Benchmarky
AnTuTu Benchmark – Total score136369
PCMark for Android – Performance5348
3DMark Sling Shot – Total score1517
Graphic1770
Physics1011
Hodnotenie
Dizajn a konštrukcia4/5
Hardvérová výbava4/5
Rýchlosť5/5
Výdrž5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017 ako súčasť veľké testu vlajkových lodí, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Prečítajte si aj: 

Recenzia: Stále atraktívna Sony Xperia XZ Premium

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit