Malých a ľahkých herných myšiek je na trhu málo.

Pre niektorých hráčov môžu byť menšie rozmery a hmotnosť plusom. Takýchto herných myší totiž nie je na trhu veľa a každý zástupca tohto segmentu preto púta pozornosť. Príkladom je aj model Dream Machines DM3 Mini, ktorý kombinuje niekoľko atraktívnych vlastností.

Tou prvou je dizajn. Nečakajte žiadne experimenty, výrobca vsadil na časom overený dizajn, ktorý ponúka vysokú ergonómiu a pohodlie. Myš si pozrite na fotografiách, ale jej tvar vám bude určite dobre známy. Takmer identický dizajn, ako má DM3 Mini, sme videli aj v prípade iných myšiek. Žiadna z nich však nebola takto malá.

DM3 Mini má rozmery 118 × 64 × 37 mm, pričom palec a malíček budete mať vo vzdialenosti cca 58 mm. Zadná časť myši je širšia a v daných bodoch dosahuje spomenutých 64 mm. Hmotnosť myši je iba 77 gramov, čo opäť môže niekomu vyhovovať a ak hľadáte najľahšiu hernú myš, toto je jeden z adeptov. Nízke rozmery a overený dizajn budú vyhovovať nielen hráčom s malými rukami, ale aj používateľom, ktorí držia myš takým spôsobom, že majú zodvihnutý stred ukazováka a prostredníka. Je to tzv. claw držanie.

Dream Machines DM3 Mini

Tri tlačidlá a kvalitný senzor

DM3 Mini ponúka trojicu tlačidiel, čo sa môže niekomu máliť. Bočné tlačidlá na myši nenájdete, takže pri hraní budete stláčať pravé a ľavé tlačidlo a tiež aj scrollovacie koliesko. Hráčom FPS titulov to bude postačovať a práve im je táto myš primárne určená. Ďalšie tlačidlo je umiestnené pod kolieskom a slúži na prepínanie hodnoty DPI. Tak je to zaužívané aj v prípade ostatných herných myší. Oceňujeme, že myš využíva spínače Omron, takže tlačidlá by mali vydržať minimálne 20 miliónov kliknutí. Potešiteľný je tiež senzor PixArt 3360, ktorý poznáme aj z iných herných myšiek a ponúka výbornú kvalitu.

S DM3 mini sa nám počas testovania hralo pohodlne. Nie sme profesionálni hráči, avšak myš nás svojim správaním sa počas hrania nesklamala. Niekto môže mať pripomienky k flexibilite kábla s dĺžkou 1,8 metra alebo k absencii softvéru s nastaveniami. To najdôležitejšie nastavenie, DPI, si však zmeníte veľmi rýchlo aj počas hrania pomocou samostatného tlačidla na myši, resp. kombináciou dvoch tlačidiel. K dispozícii sú nastavenia od 400 do 12 000 DPI. Rovnakým spôsobom je možné meniť aj vzorkovaciu frekvenciu a farebné podsvietenie. Inštrukcie sú súčasťou priloženého manuálu.

Dream Machines DM3 Mini

Verdikt

DM3 Mini je myš s dobrým pomerom cena/výkon. Predáva sa za necelých 40 eur, čomu zodpovedá aj výbava a dobrá kvalita celkového prevedenia. Hlavnou konkurenčnou výhodou tejto myšky je však jej malá hmotnosť a menšie rozmery, ktoré môžu určitej skupine hráčov vyhovovať viac v porovnaní so štandardnými hernými myšami.

Cena: 39 eur

Zapožičal: Grunex

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit