Výbava a výkon

Po stránke výkonu je to vyššia stredná trieda. Svojím správaním sa veľmi podobá na vlajkové lode a systém ako aj aplikácie sú svižné. Pomalšie reakcie sme prakticky nezaznamenali. Iste, nájdete situácie, kedy je mierne pomalší, napríklad pri spustení fotoaparátu alebo prepínaní náročnejších aplikácií.

Dobre, kde je teda rozdiel a za čo platíte pri dvojnásobne drahších smartfónoch? Určite za hrubý výpočtový výkon, ktorý sa potom rozdelí medzi viac aplikácií, najmä keď sa medzi nimi veľmi prepínate. Napríklad pri okamžitom zobrazení virtuálnej klávesnice atď. Celkovo sa vo vyššom segmente minimalizujú časy a vo výsledku počas dňa máte v rukách svižnejší smartfón.

Jedným z rozdielov je displej. Je v poriadku, no nie je tak kontrastný ako pri AMOLED displejoch a v prípade, že máte po ruke smartfón s takýmto displejom, rozdiel pocítite. To sa ale netýka len Honoru 7X, ale všetkých modelov, ak by sme ich chceli porovnávať.

Vo výbave je 4 GB RAM, čo je dnes kapacita na takmer plynulý beh aplikácií. Slovo „takmer“ sa týka aj niektorých vlajkových lodí. Tu sme boli s celkovým výkonom spokojní. Takisto aj s nadštandardne veľkým úložiskom v podobe 64 GB.

Procesor Kirin 659 je 8-jadrový s maximálnou frekvenciou 2,36 GHz na jadro. Telefón vydrží na jedno nabitie 1,5 dňa bežného používania. Slušná výdrž. Ráno sme ho nabili a večer mal ešte 47 % batérie. Sledovali sme aj ako je to so spotrebou v stave nečinnosti a páčilo sa nám riadenie spotreby.

Za celú noc – cca 6 hodín bol úbytok zhruba 5%. So šetriacim režimom ste schopní dostať sa na pokles len o 2 %. Celkovo dlhá výdrž je niečo, čo sa nám veľmi páčilo. Konečne sme po čase testovania iných smartfónov nemuseli neustále striehnuť, kedy rýchlo nabíjať smartfón.

Obsah recenzie

  1. Stávka na istotu
  2. Výbava a výkon
  3. Fotografovanie
  4. Verdikt a technické parametre

1 2 3 4

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.