HTC U Ultra je prémiový telefón, ktorý sa dostal do predaja cca pred dvoma mesiacmi s cenovkou 799 eur.

Nie je to klasická vlajková loď od HTC, tou je nedávno predstavený model HTC U11. Aj model U Ultra je však prémiovým smartfónom so všetkým, čo k tomu patrí. A s bonusom vo forme druhého displeja.

HTC U Ultra je obor s dvoma displejmi

Pre veľké ruky

HTC U Ultra je veľký telefón. Má 5,7-palcový displej, avšak ďalšie milimetre navyše pridáva druhý displej s uhlopriečkou 2,05 palca. Hoci je pomerne malý, zariadeniu pridáva na výške. Trochu nás prekvapila šírka, telefón je o niečo širší aj v porovnaní s 5,9-palcovým Huawei Mate 9. Ten používame dlhšiu dobu ako náš primárny telefón, takže sme na veľké smartfóny zvyknutí. Aj napriek tomu sa nám však HTC U Ultra zdal o niečo rozmernejší, ako by sme preferovali. Aby sme boli úplne presní, je o 1 mm širší v porovnaní so spomenutým Mate 9, avšak v ruke sme to cítili. A to aj napriek tomu, že oba smartfóny majú mierne zaoblený chrbát. V prípade zariadenia od Huawei subjektívne hodnotíme ergonómiu lepšie. Väčšia výška smartfónu od HTC nám až tak nevadila z hľadiska bežného používania a ergonómie, ale môže prekážať menším vreckám nohavíc.

U Ultra je telefón pre veľké ruky. Je to taktiež štýlový telefón. Kombinuje kov a sklo, čo nie je nová kombinácia na trhu. Subjektívne však U Ultra vyzerá elegantnejšie ako iné telefóny s týmito materiálmi. Je to dané aj spracovaním zadnej strany, ktorá zaujímavým spôsobom láme a odráža svetlo. Na pohľad to vyzerá dobre, aj keď v prípade nami testovanej bielej verzie nebolo problém prehliadnuť logo výrobcu na chrbte. Niekomu to môže vyhovovať. Škoda však, že dizajn trochu kazí vystupujúci fotoaparát. Ten je v porovnaní so zvyškom konštrukcie pomerne výrazný. Na tele telefónu nenájdete ani 3,5 mm jack, v balení sa však nachádzajú USB-C slúchadlá.

Snímač odtlačkov prstov sa nachádza vpredu, pod displejom. Ide o dotykové tlačidlo, ktoré vyjadruje spätnú väzbu vibráciami. Snímač nepodporuje dotykové gestá ako napr. Huawei P10 a po bokoch má umiestnené dotykové tlačidlá späť a zoznam posledných spustených aplikácií. Tie sa po stlačení rozsvietia a následne zhasnú. Ich používanie je intuitívne a ani k čítačke odtlačkov prstov nemáme pripomienky. Fungovala bez problémov.

Chrbát štýlovo láme svetlo. Dizajn však trochu kazí vystupujúci fotoaparát

Recenzia je rozdelená do piatich častí:

1. strana: dizajn a konštrukcia
2. strana: druhý displej a jeho využitie
3. strana: výkon, operačný systém a výdrž
4. strana: fotoaparát
5. strana: verdikt

1 2 3 4 5

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit